Al doilea volum din „Cei trei muschetari“ apare joi, 16 februarie, împreună cu ziarul „Adevărul Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volumul 2 din „Cei trei muschetari“
Volumul 2 din „Cei trei muschetari“

Legenda temerarilor D'Artagnan, Athos, Porthos și Aramis din capodopera lui Alexandre Dumas ascunde o istorie interesantă în spatele filelor de poveste. „Cei trei muschetari" a fost publicat pentru prima dată pe parcursul a cinci luni, între martie și iulie 1844, în revista „La Siecle".

Pentru celebra sa lucrare, Dumas s-a inspirat din „Memoriile Domnului D'Artagnan, căpitan-locotenent al prime companii a Muschetarilor Regelui" de Gatien de Courtilz de Sandras, publicata la Koln în anul 1700.

Considerat unul dintre cei mai de seamnă dramaturgi și romancieri ai literaturii franceze, Alexandre Dumas a fost fiul unui general din armata lui Napoleon. Alături de „Cei trei muschetari", printre cele mai renumite opere ale sale se numără „După douăzeci de ani", „Regina Margot", „Contele de Monte-Cristo" și „Colierul reginei".

Cel de-al doilea volum din „Cei trei mușchetari" apare împreună cu ziarul „Adevărul" Moldova de joi, 16 februarie, la prețul special de numai 36 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din Republica Moldova.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite