De miercuri, 2 mai, ne delectăm cu cele mai gustoase „Preparate din carne“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delicii în bucătărie: Preparate din carne
Delicii în bucătărie: Preparate din carne

Noul volum din Colecția „Delicii în bucătărie" este dedicat „Preparatelor din carne", conține rețete inedite și savuroase și dezvăluie secretele unei fripturi reușite, dar și sfaturi despre cum să pregătești carnea așa cum nu ai mai făcut-o vreodată.

Dacă n-ai încercat până acum să-ți oferi și să le oferi până acum prietenilor ciolan de porc cu cimbru, ananas și praz, file de porc cu aromă de cafea și ienupăr, cu morcov și busuioc, piept de bibilică umplută cu pate din ficat de gâscă, salată de pui cu struguri și cașcaval afumat și escalop de foie gras de rață cu pere caramelizate și sos cu oțet balsamic, acum e momentul!

Putem distinge trei tipuri principale de carne: albă (vițel, ied, miel, păsări de curte), roșie (vită, berbec, cal) și de vânat. Din punct de vedere nutritiv nu există diferențe notabile: preferința pentru anumite feluri de carne, în special pentru cea de vițel sau pentru anumite bucăți este doar o chestiune de gust.

Disponibilitatea acestui aliment fundamental depinde de gradul de maturitate a animalului, de modul în care este gătit. De asemenea, cărnurile roșii sunt mai ușoare. Carnea făcută la cuptor este mai hrănitoare și mai ușor digerabilă decât cea gătită în timp îndelungat.

„Preparate din carne" apare împreună cu ziarul „Adevărul Moldova" de miercuri, 2 mai 2012, la un preț special de numai 39 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din țară.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite