De marți, 12 iunie, adaugă Plesiozaurul în colecția ta cu dinozauri 3D!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plesiozaurul
Plesiozaurul

„Adevărul" vă aduce o colecţie unică de dinozauri-puzzle 3D, în fiecare marţi, la toate chioşcurile de ziare din ţară. Următorul dinozaur din colecţia 3D va fi Plesiozaurul. Acesta era o reptilă marină uriaşă, care a trăit în perioada Cretacicului (acum 145 de milioane de ani).

Pentru a se deplasa, Plesiozaurul folosea înotătoarele, nişte picioare nedezvoltate, iar din când în când era nevoit să iasă la suprafaţă, deoarece trebuia să inhaleze aer. Lungimea reptilelor varia între 3 şi 15 metri, dar unele exemplare puteau atinge şi 23 de metri, fiind astfel una dintre cele mai mari vieţuitoare marine.

Primii care l-au descoperit au fost britanicii. Pentru multă vreme, pasionaţii au considerat că legendarul monstru din Loch Ness este de fapt un Plesiozaur rămas pe Pământ sau o rudă îndepărtată a acestuia. Teoria nu a putut fi însă confirmată.

Puzzle-ul cu Plesiozaurul apare împreună cu ediția de marți, 12 iunie, a ziarului „Adevărul Moldova", la prețul special de numai 39 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din țară.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite