De joi, 2 februarie, ai parte de cele mai alese opere ale lui Moliere, într-un nou volum de Colecție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Avarul", una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate comedii ale lui Moliere, a fost piesa care a impus o tipologie: harpagonul, dupa numele personajului principal Harpagon, un bătrân stăpânit de o zgârcenie fără egal și de un egoism greu de imaginat, care, cu toate astea, îl face mai degrabă comic, decât odios.

Îndrăgostit de tânăra Mariane, bătrânul Harpagon ezită să ceară mâna femeii numai la gândul că aceasta este lipsită de zestre.

„Tartuffe" spune povestea lui Orgon, om de familie, înstărit, care cade în mrejele unui impostor fățarnic și cabotin, pe nume Tartuffe. Acesta, clădindu-și cu multă grijă și putere de convingere imaginea de om virtuos, de sfânt și extrem de mărinimos, se vâră atât de tare pe sub pielea lui Orgon, încât îl determină pe acesta să-și treacă întreaga avere pe numele lui, în detrimentul propriului fiu.

Don Juan, eternul afemeiat din piesa cu același nume, face cucerire după cucerire, spre exasperarea apropiaților săi, furia soților încoronați și disperarea femeilor seduse și abandonate la scurt timp după ce nestatornicul și-a atins scopurile mârșave. Faptul că îl salvează de la moarte pe unul din frații Elvirei, una dintre fetele seduse în acest mod, este singurul lucru care îl scapă de răzbunarea acestora. Totuși, Don Juan va da socoteală, în cele din urmă, în fața unei instanțe atotputernice: divinitatea ale cărei avertismente le-a ignorat toată viața.

Găsești cele trei opere ale lui Moliere începând de joi, 2 februarie, doar împreună cu ziarul „Adevărul Moldova", la prețul special de 36 de lei. La toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din Republica Moldova.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite