Din 10 aprilie pornim în lumea fascinantă povestită de Jules Verne în „Doctorul Ox“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Doctorul Ox“ de Jules Verne
„Doctorul Ox“ de Jules Verne

Sub titlul „Doctorul Ox" sunt reunite șapte povestiri: anume: „O fantezie a doctorului Ox", „O dramă în văzduh", „O iarnă printre ghețari", „Domnul Re-Diez și domnișoara Mi-Bemol", „Escrocheria", „Zece ore de vânătoare" și „Aventurile familiei Raton".

„Doctorul Ox", un om de știință nebun din Quiquendone, un loc imaginar, prezentat ca un cătun liniștit din Flandra, face un experiment împreună cu discipolul său, Igen, care înnebunește populația: ei eliberează oxigen pur în atmosferă. Asta îi transformă pe localnicii liniștiți în oameni foarte agresivi. Personajul Doctor Ox reapare în opera lui Jules Verne un deceniu mai târziu, când va fi pur și simplu o încarnare a răului.

Povestirile reunite sub titlul „Doctor Ox" au apărut pentru prima oară în „Revista de Educație și Recreere" (cu apariție bilunară), condusă de Pierre-Jules Hetzel, un prieten bun al lui Jules Verne. Acesta a contribuit într-o măsură însemnată la succesul scriitorului, publicându-i cărțile, dar și corijând unele scăpări din textele autorului.

Volumul apare împreună cu ediția de marți, 10 aprilie, a ziarului „Adevărul Moldova", la un preț special de numai 39 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din țară.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite