Din 27 iunie bucură-te de aromele delicioase din bucătăria africană și cea arăbească, cu un nou volum „Delicii în bucătărie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rețete tradiționale din Africa și Orientul Mijlociu
Rețete tradiționale din Africa și Orientul Mijlociu

Miercuri, 27 iunie, volumul „Reţete tradiţionale din Africa şi Orientul Mijlociu" va fi distribuit cu ziarul „Adevărul", la preţul de 39 lei. Pregătește-te pentru o călătorie inedită în lumea gusturilor exotice.

Pentru miercuri v-am pregătit o carte bogat ilustrată, în care veţi găsi reţete care mai de care mai apetisante, din Maroc, Libia, Kenya, Israel şi bucătăria arabă. Introducerea este o frumoasă călătorie în lumea gusturilor şi a mirodeniilor specifice acestor zone, prin care puteţi citi despre obiceiuri culinare şi culturale ale popoarelor respective.

Mâncărurile din nordul Africii sunt preparate mai ales din carne de peşte, iar legumele şi fructele care se găsesc din abundenţă acolo sunt la mare căutare. De asemenea, carnea de berbec şi cuşcuşul sunt bucate tradiţionale, alături de ceaiul de mentă, care este considerat o adevărată specialitate şi oferit musafirilor cu dragoste.

Reţetele sunt pentru toate gusturile şi pot fi încercate cu încredere atât de cei pasionaţi de felurile exotice, cât şi de cei mai puţin curajoşi... Salata de morcovi cu chimen, din Maroc, este un exemplu de mâncare simplă şi foarte ­sănătoasă, care se pregăteşte uşor. Cei dornici să experimenteze gusturi noi pot prepara, în schimb, prăjiturele cu apă de flori de portocal sau cuşcuş cu creveţi şi ierburi aromatice. În schimb, iubitorii de preparate din carne pot încerca o budincă de pui cu ceapă şi migdale sau un burek cu carne, din Libia, ori perişoare de viţel în sos alb, din Israel.

Preţioasa bucătărie arabă îşi etalează şi ea deliciile şi puteţi încerca oricând celebra friptură de miel, preparată ca la carte, sau tarte picante cu sos şi brânză, ori o combinaţie de miel cu caise. Nu lipsesc nici aşa-numitele „Turnuleţe ale sultanului", un desert delicios, numai bun de servit cu o cafea turcească.

„Reţete tradiţionale din Africa şi Orientul Mijlociu" apare împreună cu „Adevărul Moldova" de miercuri, 27 iunie, la prețul special de numai 39 de lei, în toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din țară.

Dacă vrei să-ți faci un abonament la ziarul la „Adevărul Moldova" împreună cu Colecția de carte preferată, o poți face atât prin distribuitorii noștri, cât și direct, la redacția ziarului nostru. Te așteptăm!

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite