Zece stiluri de încălțăminte în care merită să investești în acest sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O pereche de cizme excentrice îţi va colora iarna
O pereche de cizme excentrice îţi va colora iarna

Pasiunea femeilor pentru încălțăminte își găsește, sezon după sezon, o formă de expresie originală în creațiile designerilor. Formele consacrate sunt realizate în variate palete cromatice, materiale și texturi noi. Iată zece tendințe pe care merită să le încerci în această toamnă.

Roșul burgund, noul nude

222

Nuanțele de nude au deținut supremația în materie de pantofi de-a lungul sezonului cald, iar versatilitatea și posibilitățile nelimitate de accesorizare le-au asigurat un rol important în istoria fashion și în categoria pieselor basic, must-have. Însă noul sezon pavează drumul pentru o nouă vedetă în sectorul cromatic al pantofilor: roșul burgund, o nuanță de toamnă care s-a impus în rândul celebrităților și al designerilor. Poart-o cu gama de griuri, indigo, maro ciocolatiu și mov purpuriu.

Pielea de reptilă

333

În fiecare sezon asistăm la un cult al creatorilor de modă pentru anumite texturi. În toamna 2011, pielea de reptilă domina încălțămintea de zi, cu precădere stilurile business și smart casual: o întâlnim atât la modelele de pantofi pumps, clasici, cât și la noile cizme rigide, până la nivelul genunchilor.

Noua supremație a vârfului ascuțit


Vârful ascuțit s-a reimpus în modă încă din vară, iar eleganța acestuia a stilizat modelele de încălțăminte pentru toamnă. Investește, în acest sezon, într-o pereche de pantofi cu vârf ascuțit și platforma. Optează pentru culori neutre și îi poți adopta în vestimentații casual (pantofii cu varf ascuțit sunt accesorii ideale pentru fustele conice) sau abordează-i în nuanțe tari, pentru outfit-uri casual în tendințe.

image

Moda și muzica: Influențele rock


Pielea lăcuită și țintele sau alte tipuri de aplicații metalice reflectă stilul rock în sectorul fashion. Atributele feminine ale unui pantof nude cu vârful decupat sunt reinterpretate în funcție de tiparele nonconformiste ale stilului rock. Completează outfit-ul cu o geacă de piele și lanțuri lungi, cu pandantive.

image

Culorile tari

albastru electric

Nuanțele puternice, febrile, confera un plus de optimism unui outfit de toamnă. Opteaza pentru culori ușor de asortat, precum roșu sau albastru electric și nu îți tempera simțul cromatic. Combină-le cu nuanțele lor complementare (indigo și portocaliu) și îndrăznește să aduci culoarea în viața ta și în această toamnă.

Influențe masculine în stilul office


Sobrietatea stilului office cunoaște, în acest sezon, o conceptualizare în varianta masculină. Acest model de gheață cu toc traversează granițele sectorului office, putând fi, cu ușurință, integrat în accesorizarea unor ținute glam rock sau urban chic. Poți încerca și un stil western, care a revenit în tendințele toamnei: combină o cămață în carouri, o vestă din piele întoarsă, o pereche de jeanși skinny și o geantă cu franjuri.

666

Încălțămintea casual, un must al unui outfit de zi


Dedică-te în totalitate unei sesiuni de shopping abordând o pereche de încăltăminte casual. Achizitionează-ți o pereche de ghetuțe nude, ușor de asortat, care se pretează sezonului de tranziție. Le poți purta cu jeanși skinny, cu rochii cu print și gecuțe din denim sau cu pantaloni scurți, de blugi, și ciorapi mați.

777

Stilul military, un trend perpetuat și în sezonul rece


Modelul de botine cu butoni, inspirat din stilul militar, este caracterizat, în acest sezon, de o eleganță aparte. Îl poți purta cu fuste conice, mini sau cu jeanși. Este important să te orientezi către lungimea adecvată înălțimii tale: până la nivelul gleznei, dacă ai o statură mignona, sau până la jumătatea gambei, dacă ești mai înaltă.

Cizmele peste genunchi

888


Designerii recomandă cizmele peste genunchi, în culorile toamnei, de la ocru la burgundy sau maro. Tocul de 15 cm este nelipsit, la fel platforma ascunsă, cataramele metalice, pielea de piton, şireturile şi cureluşele fine, decorative.

Cizme interesante

image


Pentru o extravaganță aparte, casele de modă vin cu o propunere inedită în materie de cizme: modele ce par tricotate, cu fire groase de lână, ciucuri, franjuri şi împletituri. Creatoarea Ivana Helsinki promovează tocul mai mic, însă cizmele ei par confecţionate din petice! Modelul tablă de şah este omniprezent în colecţia ei, iar designerul ne recomandă să le purtăm cu dresuri groase, sau, mai bine zis, haioşii ştrampi de altădată.

image

Surse: divahair.ro, unica.ro

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite