Zdubii continuă să încânte fanii europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reveniţi recent dintr-un turneu de promovare a piesei „So Lucky", băieţii de la Zdob şi Zdub sunt gata pentru următoarea destinaţie. Pe data de 24 aprilie, reprezentanţii ţării noastre la Eurovision vor susţine un concert grandios la Kiev.

Evenimentul, organizat de participantul Ucrainei la Eurovision, Mika Newton, va avea loc în scuarul Independenţei din Kiev şi va găzdui peste 150.000 de spectatori. Pe aceeaşi scenă cu Mika şi Zdubii vor evolua cunoscuţi artişti ucraineni, dar şi concurenţii din Austria (Nadine Beiler), Azerbaidjan (Elli& Nikki), Marea Britanie (formaţia „Blue") şi Franţa (Amaury Vassili), care îşi vor prezenta piesele.

În ultimele două săptămâni, băieţii de la Zdob şi Zdub au reuşit să cânte în mai multe ţări, precum Armenia, Georgia, Azerbaidjan, Turcia, România, Belgia, unde au fost întâmpinaţi şi trataţi regeşte. În timpul călătoriei au luat parte la emisiuni radio şi TV, au participat la conferinţe de presă şi concerte improvizate şi s-au întâlnit cu reprezentanţi la Eurovision din mai multe ţări.

„Suntem pentru prima dată la Erevan, este un oraş neobişnuit, dar frumos. Locuitorii de aici sunt receptivi, au o bucătărie gustoasă, coniac de calitate. Am învăţat multe lucruri despre stilul de viaţă din acest colţ de lume, despre relaţiile lor dificile cu vecinii. Am discutat, ne-am contrazis, dar până la urmă am râs", au împărtăşit Zdubii din amintirile lăsate de capitala Armeniei.

CĂCIULILE ARTIŞTILOR AU FĂCUT SENZAŢIE ÎN TURCIA
Nici Georgia nu le-a înşelat aşteptările artiştilor. Deşi au stat foarte puţin, Tbilisi i-a impresionat pe băieţii de la Zdob şi Zdub cu vederi spectaculoase, clădiri impozante, drumuri bune, dar şi simţul dezvoltat al poporului georgian pentru muzică. „Am petrecut o singură seară, dar într-o atmosferă plăcută şi relaxantă. Pentru că nu am reuşit să vedem prea multe, avem un motiv în plus să ne întoarcem", au spus membrii formaţiei.

După Armenia şi Georgia, Zdubii au fost „întâlniţi" de ploaia de primăvară din Azerbaidjan. Acolo, băieţii s-au plimbat prin centrul istoric al oraşului, unde au admirat uliţele pietruite, magazinele mici de anticariat, pălăriile, samovarele şi eşarfele locuitorilor din Baku.
Înainte de a zbura în România, unde au cântat într-un concert dedicat Eurovisionului, „călătorii" de la Zdob şi Zdub au mers la Istambul, făcând mai mulţi jurnalişti să râdă până la lacrimi de căciulile imense pe care le-au luat cu ei în turneu.

„Vom aduce un spirit nou de punk şi rock 'n' roll. Vom fi cea mai neobişnuită prezenţă din scenă“
Roman Iagupov
Solist

Cea mai grotescă prezenţă

Întorşi acasă pentru câteva zile, reprezentanţii Moldovei la Eurovision au mărturisit că s-au simţit extraordinar în toate ţările, că şi-au făcut o mulţime de prieteni şi fani, dar că nu au avut posibilitatea să viziteze tot ce şi-au propus de-acasă. „Am călătorit într-un ritm intens, nu am stat mai mult de o zi în niciun oraş. Vrem să repetăm turneul cât mai curând, însă de această dată în calitate de vizitatori, pentru a învăţa şi înţelege spiritul şi gustul fiecărei culturi în parte", a declarat solistul trupei Zdob şi Zdub, Roman Iagupov.

Acum, membrii formaţiei sunt pe ultima sută de metri de pregătiri pentru show-ul de la Dusseldorf. „Vom fi cea mai grotescă, suprarealistă şi neobişnuită prezenţă de la Eurovisionul din acest an. Vom aduce un spirit nou de punk şi rock'n'roll", au declarat Zdubii. Concursul Eurovision are loc la Dusseldorf, pe 10, 12 şi 14 mai.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite