VIDEO „Pașapoartele albastre“, premiate la festivalul „Filmul de piatră“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Videoclipul „Pașapoartele albastre" al trupei FurioSnails a primit o mențiune specială la concursul peliculelor de scurtmetraj „Filmul de piatră", care s-a încheiat aseară la Piatra Neamț, România.

Cele 55 de scurtmetraje intrate în competiție au fost vizionate într-o sală arhiplină în fiecare din cele trei zile de concurs. Noutatea festivalului este aceea că selecția de filme a fost 100% din România și Republica Moldova. Din juriu a făcut parte și regizorul basarabean Virgiliu Mărgineanu. În concurs s-au înscris câteva filmulețe din Republica Moldova („Jazz-ul meu", „Elena", „Vama", „Cutia", „Cinescop") și clipuri video („Moldoveni, veniți acasă" de Igor Cuciuc, „Poiana mea" de Ion Rață).

Vezi videoclipul trupei FurioSnails, premiat la festival:

Cel mai apreciat film de către public a fost „Stremț '89", scurtmetraj câștigător și la secțiunea documentar care prezintă o abordare amuzantă a revoluției din 1989, în regia lui Dragoș Dulea și Anda Pușcaș. Filmul câștigător la Ficțiune este „Hello Kitty" în regia lui Millo Simulov, iar la secțiunea animație a câștigat "The Scream", realizat de Sebastian Cosor, film inspirat de celebra pictura „Strigătul" a lui Edvard Munch. Premiul pentru Cel mai bun film experimental a fost oferit filmului „Vlog 13" regizat de Bădeliță Alexandru Petru, iar la Videoclip premiul a fost adjudecat de piesa „Moartea Boxelor" a trupei Șuie Paparude. La secțiunea Extrem a fost premiat Horia Mărușcă pentru filmul scurt „Mountain Biking". Premiul special oferit de Institutul Cultural Român a mers la „Grand Hotel Italia" regizat de Rodi Cotenescu.

Premiile au fost oferite de Institutul Cultural Român și însumează 5.000 de euro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite