Un spectacol care ne învaţă să iubim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În 2009, spectacolul a fost achiziționat de Teatrul Odeon din Paris, unde au avut loc zece reprezentații
În 2009, spectacolul a fost achiziționat de Teatrul Odeon din Paris, unde au avut loc zece reprezentații

Radu Afrim, unul dintre cei mai apreciați și mai controversați regizori români contemporani, a adus la BITEI-2012 spectacolul „Boala familiei M" de Fausto Paravidino.

„Cei care-l vor viziona vor învăţa să iubească mai mult şi să nu rateze ocaziile oferite de viaţă", a declarat, la conferința de presă din ajun, Ion Rizea, directorul adjunct al Teatrului „Mihai Eminescu" din Timişoara, România.

Actorii au mărturisit că le face plăcere să se afle la Chișinău şi se bucură că spectacolul va fi înţeles de toată lumea, deoarece este în română. De obicei, în turneele din străinătate, textul este subtitrat, ceea ce fură din farmecul jocului și din atenția spectatorilor.

Membrii trupei speră că publicul de la Chişinău va lua din spectacol ceea de ce are nevoie fiecare. „Majoritatea colegilor mei sunt pentru prima dată în Chişinău şi sunt impresionaţi de oraş şi de oamenii de aici. Sperăm că spectacolul va fi pe placul moldovenilor deoarece ne adresăm tuturor categoriilor de public", a menționat Ion Rizea, care interpretează rolul central.

Familia M este bolnavă de bolile lumii ei. Tatăl este senil și lipsit de autoritate, fiica cea mare ține locul mamei care s-a sinucis, refuzându-și propria viață, fata mai mică e vulnerabilă și nehotărâtă, iar mezinul, derutat. Fiecare încearcă un dialog cu celălalt, dar rămâne, de fapt, singur.

Spectacolul a fost distins cu Premiul Cultural Europa și a participat la numeroase festivaluri naționale și internaționale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite