Teatrul Eugen Ionesco îşi deschide astăzi stagiunea, în holul instituției

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorii de la Eugen Ionesco așteaptă de doi ani să le fie reparată înstituția
Actorii de la Eugen Ionesco așteaptă de doi ani să le fie reparată înstituția

Teatrul Eugen Ionesco îşi deschide astăzi cea de-a XXI-a stagiune, cu spectacolul „Veghe" de Morris Panych, în regia lui Veaceslav Sambriş. Piesa va fi jucată în holul instituției, unde a fost amenajată o sală mică și confortabilă.

Mihaela Buruiană, expert în reclamă şi marketing la „Eugen Ionesco", a declarat pentru Info-Prim Neo că sala mare, scena, cabinele actorilor şi celelalte încăperi ale teatrului necesită o reparaţie capitală, motiv pentru care în stagiunea curentă nu va putea fi prezentat întregul repertoriu al teatrului.

Cu toate că reconstrucţia încă nu s-a finalizat, Eugene Ionesco nu şi-a întrerupt activitatea. Prima piesă, „Veghe" se va juca astăzi. Aceasta este povestea unui tânăr solitar, care aşteaptă moartea unei bătrâne tăcute şi posace, pe care o crede mătuşa sa, şi care îşi omoară timpul cu poveşti şi amintiri despre moarte. Este o comedie cu umor negru despre viaţă, moarte, dragoste, amintiri şi regrete.

Actorii vor mai juca în această stagiune spectacolele - „Lecţia" de Eugene Ionesco, regia de Vitalie Drucec; „Şefele"de Werner Schwab, regia şi scenografia de Veaceslav Sambriş; „Ultima Noapte la Madrid", regia şi adaptarea Vitalie Drucec.

Preţurile biletelor la spectacolele din repertoriu sunt de 60 de lei; pentru studenţi - 40 de lei; pentru elevi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi - 30 de lei, iar reducerea se face doar la prezentarea actului corespunzător.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite