De joi, 26 ianuarie, găsești „Singur pe lume“ de Hector Malot, la toate chioșcurile de presă din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cea mai cunoscută operă a sa, Hector Malot îți face cunoștință cu Remi, un băiat care crește împreună cu o trupă de actori ambulanți și ajunge să înfrunte greutățile vieții încă din fragedă copilărie.

Remi trăiește de opt ani în casa familiei Barberin, care l-a crescut și îngrijit cu drag, ca pe propriul copil. Când, în urma unui accident de munca, Jerome Barberin rămâne fără slujbă, îl trimite pe micul Remi care descoperă astfel că este adoptat să lucreze pentru o trupă de actori ambulanți condusă de un bătrân pe nume Vitalis.

După greutăți și suferințe care-l maturizează înainte de vreme, băiatul ajunge, mai mult mort decât viu, în casa unui grădinar din Gentily. Lise, fiica cea mică a familiei, stă zi și noapte la căpătâiul lui și îl îngrijește, ajutându-l să se întremeze după o congestie pulmonară, iar Remi se atașează de ea.

Înzdrăvenit, băiatul pornește la drum în căutarea familiei lui adevărate și, după ce trece prin nenumărate aventuri, care-i dau la iveală bunătatea, curajul și agerimea minții, are o întâlnire providențială, care-i schimbă viața.

Vei putea cumpăra noul volum al Colecției „100 de cărți pe care trebuie să le ai în bibliotecă“ de joi, 26 ianuarie 2012, la prețul special de 36 de lei, împreună cu ziarul „Adevărul Moldova“. Noua carte va apărea la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din Republica Moldova.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite