„Școala Robinsonilor. Raza verde“ apare marți, 3 aprilie, împreună cu ziarul „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Școala Robinsonilor. Raza verde“ de Jules Verne
„Școala Robinsonilor. Raza verde“ de Jules Verne

Godfrey, un tânăr de 22 de ani, locuiește cu unchiul său, bogatul lord William W. Kolderup. Înainte de a se căsători cu tânăra și frumoasa Phina, el vrea să facă o călătorie pe mare.

Când unchiul său îl trimite să viziteze Noua Zeelandă la bordul vasului „Dream", e mai mult decât fericit. Din păcate, nava se scufundă, iar Godfrey, supraviețuind naufragiului, trebuie să trăiască într-o lume sălbatică. Astfel, tânărul va învăța în timpul nedoritului exil ce înseamnă să fii curajos și, mai ales, care sunt adevăratele valori în viață.

Raza verde este o iluzie optică produsă în momentul răsăritului sau al asfințitului, când, pentru o foarte scurtă perioadă de timp, un punct verde se zărește deasupra soarelui și o rază de aceeași culoare se lasă vazută. De obicei, acest fenomen se observă acolo unde orizontul este larg, așa cum se întâmplă pe ocean.

Jules Verne este primul autor care a scris despre acest fenomen, în romanul „Raza verde". Eroii cărții încearcă, plini de răbdare, să observe acest fenomen undeva în vecinătatea Scoției (o zonă cu vizibilitate redusă, din cauza ceții dense). După numeroase încercări, eșuate din cauza norilor, a păsărilor sau a vremii neprielnice, atenția le este distrasă chiar în momentul în care raza verde este perfect vizibilă.

Noul volum apare marți, 3 aprilie, împreună cu ziarul „Adevărul Moldova", la un preț special de numai 39 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din Republica Moldova.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite