„Robin Hood“ de Henry Gilbert apare joi, 5 aprilie, împreună cu ziarul „Adevărul Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Robin Hood“ de Henry Gilbert
„Robin Hood“ de Henry Gilbert

Robin Hood nu este doar un simplu personaj de ficțiune, a cărui imagine eroică a fost transpusă în nenumărate adaptări pentru micul și marele ecran, ci mai cu seamă una dintre figurile emblematice ale folclorului englez.

Asemenea eroului de legendă, Robin Hood al lui Henry Gilbert este un justițiar. Proscris pe nedrept, alungat din ținutul natal, Robin este nevoit să-și facă singur dreptate și să-i ajute pe cei năpăstuiți, victime greu încercate ale unor interminabile lupte pentru putere. Cu ajutorul acestor prieteni, printre care Micul John, Will Arcașul, părintele Tuck, cărora li se alătură frumoasa Marian, el reușește să-i înfrângă pe cei mai aprigi dușmani ai săi, Guy of Guisbourne și diabolicul șerif de Nottingham, dar și să iasă învingător în multe alte lupte cu răufăcătorii.

Justițiarii lui Robin Hood sunt numiți de autor „merry-men", ceea ce în traducere liberă ar însemna „oamenii veseli", însă termenul „merry-men" e consacrat încă din secolul al XIV-lea, când îi desemna pe tovarășii unui proscris.

Volumul scris de Henry Gilbert apare împreună cu ediția de joi, 5 aprilie, a ziarului „Adevărul Moldova", la prețul special de numai 36 de lei, la toate chioșcurile și oficiile poștale din Republica Moldova.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite