Ritmurile de jazz inundă Chişinăul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jazz. Foto arhivă Adevărul
Jazz. Foto arhivă Adevărul

Dacă nu te-ai decis unde să mergi în acest weekend, cluburile, sălile de concerte şi teatrele vin cu o mulţime de oferte ademenitoare. Poţi alege între un show de jazz, premieră absolută pentru ţara noastră, muzică bună la tobe sau acordeon, combinată petreceri incendiare, sau tradiționalele spectacole de teatru.

Pentru cei pasionaţi de muzică deosebită, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici" vă prezintă sâmbătă, 5 mai, începând cu ora 18.00, concertul live al Orchestrei Militare a Forţelor Terestre ale SUA în Europa. „Este o orchestră foarte bună. A mai evoluat la noi în noiembrie anul trecut şi s-a bucurat de succes", spune Marian Stârcea, director artistic al Filarmonicii. Cei 28 de militari vor încânta publicul cu muzică country, jazz şi pop. Intrarea este liberă.

Bilete accesibile

Pasionaţii de jazz trebuie să se grăbească să-şi cumpere bilete la Festivalul internaţional de saxofon „Sax Story", care va avea loc în perioada 9-11 mai. Evenimentul este o premieră absolută pentru ţara noastră.

,,Este un festival unic. Deşi îl organizăm în premiera, sperăm că va deveni o tradiţie. Am pus în vânzare bilete ieftine ca să fie accesibil pentru admiratorii acestui gen", a spus Stârcea.

Organizatorii ne asigură că sunetele fascinante ale acestui instrument vor rămâne mult timp în inimile noastre. Vor evolua artişti moldoveni precum Sergiu Muşat şi Igor Kioning, dar şi saxofonişti cu renume mondial ca Nicolas Simion (Austria), Veronica Kojuharova ( Rusia) sau Cvartetul „Accademia" (Italia).

Sala cu Orgă va prezintă, sâmbătă, 5 mai, un concert tradiţional de muzică populară, jazz şi muzică uşoară, cu participarea ansamblului de acordeonişti „Concertino". Ansamblul este unic de acest fel în Moldova şi a înregistrat succese deosebite în străinătate.

Pentru cei care iubesc nu doar să asculte muzică, dar si să cânte, Cafe Paparazzi dă start unui nou proiect: „Crazy Show Baraban". În fiecare sâmbătă, începând cu ora 22.00, sunteţi invitaţi să cântaţi karaoke. Veţi participa la un show de zile mari şi o mulţime de surprize.

Show-uri incendiare

Dispoziţia minunată şi muzică bună vă sunt garantate şi de MuzCafe 44. „Piese reversibile" este un show care a atras deja foarte mulţi fani. Regulile sunt simple: trebuie să ascultaţi timp de 45 de secunde o piesă inversată şi să ghiciţi melodia şi interpretul.

Iubitorii de hituri mixate ruseşti sunt invitaţi în fiecare duminică-seară în clubul Decadance, la petrecerea „Russian Party". Primii sosiţi vor fi serviţi cu cocktail-uri gratis.

Cei pasionaţi de operă pot vedea la Teatrul de Operă, duminică, 6 mai, lucrarea lui C.Negruzzi „Alexandru Lapuşneanu". Teatrul „Satiricus I.L. Caragiale" prezintă, sâmbătă, piesa „Cu bunelul ce facem?...", iar la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu" se joacă, sâmbătă, „Amorul dănţuie şi feste joacă". Toate spectacolele încep la ora 18.00.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite