Radu Sârbu: „Un artist fără echipă e ca maşina fără motor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Sârbu, alături de Dj Layla
Radu Sârbu, alături de Dj Layla

Ex-solistul O-Zone Radu Sârbu este astăzi unul dintre cei mai buni producători din România şi Rusia, succesul său datorându-se tuturor oamenilor cu care colaborează, printre care soţia sa, Ana. Dj Layla, Leonid Rudenko, Dee-Dee, Sianna sau Victoria Daineko sunt câţiva dintre artiştii „fabricaţi" de fostul coleg de scenă al lui Dan Bălan.

Îndată după desfiinţarea formaţiei O-Zone, care cucerise întreg mapamondul, Radu Sârbu, spre deosebire de colegii săi de trupă, şi-a dedicat cariera producţiei muzicale. „Pentru că nu mai sunt puştiul din O-Zone, e normal să nu mai am aceleaşi priorităţi, iar calitatea de impresar şi casa mea de producţie îmi ocupă acum cel mai mult timp", a explicat Radu.

Prima, dar şi cea mai mare realizare a sa este, cu siguranţă, Dj Layla, basarabeanca de 23 de ani care a reuşit să devină celebră peste noapte. Videoclipul la hit-ul, „Single Lady" a acumulat un număr-record de vizualizări pe youtube - peste zece milioane. „Am ales-o pe Natalia nu doar pentru că este frumoasă şi se potrivea perfect proiectului proaspăt creat, dar şi pentru că ştia de minune ce înseamnă un pupitru de Dj", povesteşte Radu despre solista celei mai difuzate piese în România în anul 2009.

În ultimii ani, showbizz-ul românesc a fost inundat de noi apariţii muzicale, care încearcă să se promoveze cu acelaşi stil de piese de club. Cu toate acestea, puţini reuşesc să se propulseze direct în topuri, la fel ca Dj Layla. Întrebat care este reţeta succesului, producătorul uneia dintre cele mai bune Dj-iţe din România „dă vina" pe echipă. „Înainte de toate, trebuie să ţii cont de curent şi de preferinţele publicului. La început contează talentul, apoi însă echipa care promovează şi «împinge» proiectul la suprafaţă devine mai importantă. Un artist fără echipă e ca o maşină fără motor. Poţi avea cel mai luxos automobil din lume, dar la ce-ţi foloseşte dacă nu-l poţi urni din loc", a mărturisit Radu.

CONDUCE O CASĂ DE PRODUCŢIE ÎMPREUNĂ CU SOŢIA SA
Un alt proiect iniţiat de ex-solistul O-Zone a fost şi „Mr&Ms", o colaborare cu soţia sa, Ana. Deşi „Love is not a reason to cry" a prins imediat la public, beneficiind şi de un videoclip reuşit, cei doi îşi împart acum responsabilităţile la casa lor de producţie.

„Soţia mea, pe lângă impresariat, se ocupă şi de imaginea artiştilor noştri. Între timp, a adoptat numele de scenă Sianna şi are piesele ei lansate pe piaţa muzicală. «Mr&Ms», ca proiect, va reveni doar dacă va fi vorba despre o piesă în stilul acelui proiect. În rest, fiecare activăm atât ca artişti, compozitori şi producători, iar toate aceste lucruri pe care le avem în comun ne ajută să menţinem echilibrul vieţii noastre agitate", a recunoscut Radu Sârbu.

Chiar dacă a mărturisit că va lucra în această vară în studioul lor de producţie, artistul va merge şi într-o vacanţă exotică împreună cu familia. „Nu am hotărât încă unde vom călători, cred că destinaţia finală o va alege micuţa noastră Anastasia Dalia", a declarat fericitul tătic al unei fetiţe de cinci ani.

„Party Boy", nou single
Cu toate că „Single lady" a beneficiat de un succes uimitor, producătorul Nataliei, alias Dj Layla, este sigur că noua piesă, „Party Boy", lansată recent, va reuși să atingă alte culmi. „Săptămâna trecută am filmat şi un super videoclip pentru a lansa un întreg pachet pe piaţă şi a asigura succesul piesei. Dacă nu eram convinși de succes, nu făceam o investiţie majoră pentru video", a declarat Radu Sârbu. Și Dj Layla va avea o vară activă, începând un turneu de promovare al noii piese. „Va munci și se va distra, așa cum e obișnuită, de altfel", a spus impresarul fetei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite