Radu Sârbu: „E bine să fii în spatele artiștilor, însă publicul vrea să te audă și cântând“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Sârbu se simte bine în postura de producător
Radu Sârbu se simte bine în postura de producător

Ex-solistul O-Zone a revenit zilele acestea la Chișinău, alături de Dj Layla și Dee Dee, artiste pe care le-a luat sub tutela sa. De curând, însă, Radu Sârbu a lansat și o piesă interpretată de el. Ne-a mărturisit că mai duce dorul perioadei când era în trupă, însă n-ar renunța niciodată la postura de producător.

Adevărul: Ce noutăți mai are Radu Sârbu?
Radu Sârbu: Noutăți avem mereu. „Rassada Music", label-ul pe care l-am lansat anul trecut, a început să crească și să adune tot mai mulți artiști din ce în ce mai bine cotați. Din păcate, mai puțin pe piața românească, dar, din fericire, mai mult în Occident și în Rusia. Am lansat de curând piesa „Un înger trist", la fel și în varianta rusească. E bine să fii în spatele artiștilor, însă uneori publicul care te știe ca solist își dorește să audă și ceva interpretat de tine.

Apropo de piesa în limba rusă. Ai hotărât să cucerești și piața muzicală din Rusia?
Pe piața rusească suntem din 2009 și piesele artiștilor pe care îi produc au acumulat peste un milion de difuzări la radio în Rusia, ceea ce e un succes. Un asemenea rating îl au acolo doar Dan Bălan și Dima Bilan.

După O-Zone, te-ai orientat mai mult spre cariera de producător. Te regăsești mai mult în această postură?
Îmi place foarte mult să produc muzică. Sunt extrem de mulțumit atunci când îmi aud lucrările la radio, la TV și văd că oamenilor le place. Tendința asta o am demult, încă din timpurile O-Zone aveam o orgă la care încercam și eu sa fac ceva.

Îți alegi singur protejații? Ai anumite cerințe?
Da, cu siguranță. Primesc foarte multe mail-uri, nici nu vă puteți imagina câte demo-uri așteaptă să fie ascultate. Apreciez foarte mult atunci când văd artistul față în față și simt că este o personalitate puternică și își dorește să ajungă undeva. Există foarte mulți oameni care vor azi să cânte, iar mâine să fie avocați și poimâne altceva. Dacă văd perspectivă, investesc bani și timp ca să îl promovez.

Tu și soția ta faceți o echipă bună. Cum e să fiți împreună non-stop?
În artă, contradicțiile apar adesea. Practic, toate compozițiile noastre sunt făcute de noi doi. Mai nou însă, Ana Sârbu se ocupă de conducerea label-ului. Ea are mult mai multe calități în domeniul administrativ. Se concentrează mai mult pe liniile melodice și pe versuri, iar eu - pe partea de producție.

Locuiți de peste 10 ani în București. Ce avantaje vă oferă acest oraș?
Singurul neajuns este că ne e dor de casă și ne vedem foarte rar părinții și prietenii de aici. Avantajele însă sunt multiple. E vorba, totuși, de o capitală europeană. Societatea unde stai contează foarte mult ca să prosperi. M-am obișnuit cu ritmul alert al Bucureștiului. Adorm de fiecare dată când vin la Chișinău, unde e mereu liniște. Dar îmi place să revin și-mi pare rău că ajung acasă doar de sărbători.

Cum îți petreci timpul liber cu soția și fiica ta, Anastasia-Dalia?
Cel mai mult ne place să mergem la munte. O alternativă este patinoarul. Ne plac activitățile sportive. În plus, cina și sfârșiturile de săptămână sunt un ritual pentru noi, le petrecem mereu împreună.

Săptămâna aceasta va avea loc finala națională a Eurovisionului. Tu ce prognoze ai?
Am ascultat toate piesele care vor participa în finală. Am remarcat că sunt melodii bune, dar show-ul contează cam în aceeași proporție. Mi se pare că Pasha Parfeni are cele mai multe șanse. E un băiat talentat, îl cunosc de când era mic, suntem din același oraș.

Peste Prut concurează și un basarabean în finală. Îi ții pumnii lui Cătălin Josan?
Am auzit piesa și-mi place foarte mult timbrul lui vocal. Sper să aibă succes.

Mai duci dorul perioadei când erai în O-Zone?
Mai privesc înregistrările de-atunci și-mi amintesc de acele vremuri, îmi trezesc nostalgie. După care mă iau cu treburile de acum și-mi revin repede.

Mai ții legătura cu băieții?
Din păcate, foarte rar. Ne scriem câte un sms de aniversări și atât.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite