Puzzle-ul 3D cu Stegozaurul apare marți, 26 iunie, împreună cu ziarul „Adevărul Moldova“. Vezi VIDEO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stegozaurul
Stegozaurul

Acest dinozaur erbivor cu patru plăci osoase pe spate de câte 60-90 de centimetri este unul dintre cei mai cunoscuți exponenți ai perioadei jurasice. Stegozaurul este unul dintre primii dinozauri ai căror dentiție le permitea să rumege iarba.

Stegozaurii erau o specie de dinozauri erbivori de talie mare şi au trăit în Jurasicul Superior în America de Nord. Este unul dintre cel mai uşor de recunoscut dinozauri, datorită plăcilor de pe spatele său, de forma unor zmeie, şi spinilor ascuţiţi din capătul cozii.

Dinozaurii au apărut acum mai bine de 230 de milioane de ani, în perioada Triasicului, şi au fost cele mai mari animale de pe Pământ până acum 65 de milioane de ani, când Terra a fost lovită de asteroizi, iar vulcanii au avut o activitate intensă. Uriaşele reptile ar mai fi rezistat, dar principalele lor surse de hrană, plantele sau animalele mai mici, au dispărut, iar dinozaurii au murit de foame.

Sute de milioane de ani au trecut până când oamenii au început să studieze ciudatele oase descoperite sub pământ. Primii care au remarcat fosilele au fost chinezii, care le considerau oase ale legendarilor dragoni, de aici şi denumirea dată de ei acestor reptile: konglong („dragon teribil"). Asiaticii au început rapid să folosească rămăşiţele drept tratament pentru anumite boli, practică întâlnită şi astăzi.

Cel de-al șaselea puzzle 3D, Stegozaurul, apare împreună cu ediția de marți, 26 iunie, a ziarului „Adevărul Moldova", la prețul special de numai 39 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din țară.

VIDEO. Click aici să vezi cum se asamblează un puzzle 3D:

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite