„Procesul“ de Franz Kafka apare joi, 19 ianuarie, la toate chioșcurile de presă din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Adevărul" şi cartea "Verde" se vând ca pâinea caldă la chioşcuri
"Adevărul" şi cartea "Verde" se vând ca pâinea caldă la chioşcuri

În ziua în care împlinește 30 de ani, funcționarul Josef K. este arestat și dus într-un salon în care, spre marea lui surprindere, doi paznici îi mâncau micul dejun.

Încă de la prima frază, cititorul intră în contact cu absurdul situației în care protagonisul este aruncat: „Pe Josef K. îl calomniase pesemne cineva, căci, fără să facă nimic rău, se pomeni într-o dimineață arestat."

Paznicii îl informează cu seninătate că este arestat, dar că rămâne totuși în stare de liberatate și poate merge în continuare la serviciu. Năucit de toată situația din care nu mai înțelege nimic, Josef K. se întoarce acasă, iar în ziua imediat următoare își reia activitatea de prim-procurist la bancă.

Mai târziu, Josef K. este trimis fără nicio explicație să caute tribunalul unde, într-o duminică, urma să i se ia un interogatoriu. Pe parcursul desfășurării acțiunii, personajul principal este din ce în ce mai derutat de absurdul situației. Neștiind ce culpă să-și atribuie el nu se poate apăra și, prin urmare, este obligat să rămână prins în această situație lipsită de sens.

„Procesul" de Franz Kafka, cel mai nou titlu din Colecția „100 de cărți pe care trebuie să le ai în bibliotecă“, apare împreună cu ziarul „Adevărul" din data de 19 ianuarie 2012, la prețul special de 36 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din Republica Moldova.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite