Primul volum din „Prin foc și sabie“ apare pe 12 aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Prin foc și sabie“ de Henryk Sienkiewicz
„Prin foc și sabie“ de Henryk Sienkiewicz

Extraordinarul roman al laureatului Nobel pentru Literatură, Henryk Sienkiewicz, face parte, alături de „Potopul" și „Pan Wołodyjowski, dintr-o trilogie inspirata din istoria Poloniei.

Cu toate că a cercetat numeroase memorii și cronici ale nobilimii polone pentru a zugrăvi cât mai fidel realitățile sociale din secolul al XVII-lea, autorul nu și-a propus să fie un simplu cronicar al vremurilor de demult, păstrând doar cadrul general al evenimentelor, pe care le-a îmbrăcat în haina ficțiunii. Romanul, de o uluitoare forță narativă, a fost scris, după cum mărturisea Sienkiewicz însuși, pentru „a înălța inimile" conaționalilor după insurecția din ianuarie, care a fărâmițat teritoriul țării.

Desi scenele eroice și conflictele epice prevalează asupra evenimentelor istorice autentice, recreate în funcție de necesitățile narative, multe dintre personajele-cheie ale romanului sunt reale, ca de pildă Jeremi Wijniowiecki și Bohdan Khmelnytsky (inițiatorii unor răscoale ce au avut ca scop eliberarea Ucrainei).

Primul volum din „Prin foc și sabie" de Henryk Sienkiewicz apare împreună cu ediția de joi, 12 aprilie, a ziarului „Adevărul Moldova", la un preț special de numai 36 de lei, la toate chioșcurile și oficiile poștale din țară.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite