Primul volum din „Bâlciul deșertăciunilor“ apare joi, 22 martie, împreună cu ziarul „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terminându-și studiile la Academia doamnei Pinkerton din Chiswick, Amelia Sedley, fiica unui burghez bogat, și Becky Sharp, fiica orfană a unui artist muritor de foame și a unei cântărețe franceze de cor, sunt hotărâte să treacă la următoarea etapă a vieții lor.

Cu un realism remarcabil, Thackeray creează un întreg caleidoscop uman, alcătuit din oameni buni și răi, meschini sau binevoitori. Contrar așteptărilor, cinstea și virtutea Ameliei, sensibilitatea și devotamentul nu-i aduc fericirea.

Dimpotrivă, în ciuda moralității ei exemplare, va descoperi că bărbatul de care este îndrăgostită plănuiește să o părăsească pentru Becky, cea care-și caută loc în societate prin orice mijloace.

Înarmată cu o admirabilă tărie de caracter și ajutată de mintea ei ascuțită, de frumusețea fizică remarcabilă și de cunoștințele acumulate, Becky se avântă într-o luptă împotriva mentalităților epocii, ostile planurilor ei de ascensiune socială. Dorindu-și încă din copilărie o viață luxoasă, mult peste nivelul ei social, Becky se va folosi de toate atuurile și va reuși să se impună în lumea arstocrației.

Cuvintele cu care autorul își încheie romanul „Ah! Deșertăciune a deșertăciunilor! Cine oare este fericit în această lume? Cine își îndeplinește dorințele sau este satisfăcut de reușita sa?" au rămas celebre în literatura universală.

„Bâlciul deșertăciunilor" apare joi, 22 martie 2012, numai împreună cu ziarul nostru, la prețul special de 36 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din Republica Moldova.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite