Preşedintele Institutului Cultural Român, Horia-Roman Patapievici, la Chişinău, de Ziua Culturii Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Mihăieş, Horia Roman Patapievici (În centru) şi Silviu Lupescu, la Gaudeamus 2011
Mircea Mihăieş, Horia Roman Patapievici (În centru) şi Silviu Lupescu, la Gaudeamus 2011

Scriitorul va susţine pe data de 16 ianuarie, de la ora 17,00, în sala Răut a hotelului Leogrand, prelegerea "Eminescu şi viziunea paradiziacă", informează Biroul de presă al Institutului Cultural Român (ICR).

Horia-Roman Patapievici va fi prezent la Chişinău ca invitat de onoare al ICR "Mihai Eminescu" la Chişinău pentru sărbătorirea Zilei Culturii Naţionale.

Potrivit Agerpres, în programul vizitei preşedintelui ICR sunt incluse întâlniri cu ministrul Afecerilor Externe al Republicii Moldova, Iurie Leancă (marţi, 17 ianuarie), cu personalităţi culturale şi oficialităţi din Republica Moldova şi o vizită la Casa Zemstvei Basarabene - viitorul sediu al ICR Chişinău (marţi, 17 ianuarie).

Cu această ocazie va fi inaugurată o expoziţie de covoare basarabene ţesute de-a lungul anului 2011 în cadrul proiectului iniţiat şi susţinut financiar de ICR Chişinău, urmărind promovarea culturii şi tradiţiilor româneşti autentice de pe teritoriul Republicii Moldova, proiect intitulat "Covorul basarabean - valoare de patrimoniu mondial".

În capitala Republicii Moldova, sărbătorirea Zilei Culturii Naţionale va începe pe data de 15 ianuarie, la ora 16,30, cu două evenimente găzduite de Teatrul Naţional de Operă şi Balet: o expoziţie de carte pentru copii cu tematică eminesciană şi concertul "Dor de Eminescu".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite