Palatul Național va purta numele lui Nicolae Sulac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Botgros, alături de Nicolae Sulac
Nicolae Botgros, alături de Nicolae Sulac

Guvernul a decis astăzi să confere celei mai mari săli de concert din țară numele regretatului cântăreț de muzică populară.

Decizia a fost luată pentru „înveșnicirea numelui interpretului Nicolae Sulac, personalitate marcantă a domeniului artei muzicale, care a adus o contribuție deosebită la dezvoltarea și promovarea culturii autentice".

Nicolae Sulac este o legendă a folclorului moldovenesc. S-a născut în 1936 în satul Sadâc, Cahul. A debutat la capela corală „Doina", apoi a fost solist în orchestrele „Fluieraș", „Folclor", „Mugurel" și „Lăutarii". În 2002, a creat un fond de susținere a muzicii populare.

Nicolae Sulac a interpretat piese exclusiv în limba română, fiind aplaudat de fiecare dată de toată sala. Este singurul cântăreț de muzică populară din Moldova înscris în Marea enciclopedie sovietică, este artist al poporului, laureat al Premiului de Stat, cavaler al Ordinului Republicii.

A decedat în 2003 și este înmormântat la Cimitirul Central din Chișinău. Un festival-concurs de rang național, precum și școala de muzică din Florești îi poartă numele.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite