„Om bogat, om sărac“ apare joi, 4 octombrie, împreună cu „Adevărul Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul volum din „Om bogat, om sărac“ de Irwin Shaw
Primul volum din „Om bogat, om sărac“ de Irwin Shaw

Pe numele său real Irwin Gilbert Shamforoff, scriitorul american Irwin Shaw s-a făcut remarcat în literatura universală prin romanul „Om bogat, om sărac". Serialul TV cu același nume, din anii '70, a făcut celebri și doi actori: Nick Nolte şi Peter Strauss.

Romanul de succes al scriitorului american a fost ecranizat, în anii '70, într-un serial TV de mare popularitate, care a lansat carierele lui Nick Nolte şi Peter Strauss.

Scriitorul american Irwin Shaw (1913-1984) - prolific romancier, dramaturg, scenarist şi autor de proză scurtă - este amintit în mod special pentru marele succes „Om bogat, om sărac" / „Rich Man, Poor Man", publicat în 1969-1970, dar opera sa este mult mai întinsă şi are multiple legături cu cinematograful şi televiziunea. În total, cărţile sale au fost vândute în peste 14 milioane de exemplare.

Viitorul scriitor s-a născut sub numele de Irwin Gilbert Shamforoff, în Bronx, New York, într-o familie de imigranţi evrei originari din Rusia. Shaw şi-a început cariera de scriitor la vârsta de 21 de ani, ca scenarist pentru câteva show-uri radio, printre care şi „Dick Tracy".

Primul volum din „Om bogat, om sărac" de Irwin Shaw apare împreună cu ediția de joi, 4 octombrie, a ziarului „Adevărul Moldova", la prețul special de numai 36 de lei, în toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din țară.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite