Naguale: „Unul dintre cele mai frumoase concerte ale noastre a fost cel din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reveniți recent în Moldova, autorii hiturilor „Shake it" și „Get up" au împărtășit cu „Adevărul" emoțiile revederii cu publicul de aici.

Adevărul: Ce vânt vă aduce iarăși la Chișinău?
Ovi: Vin aici de fiecare dată cu cea mai mare încântare. În Moldova publicul este mai cald și mai dezinvolt decât la noi acasă, se exprimă mult mai sincer, cântă alături de tine, nu se sfiește să strige, să sară în sus. Am fost de foarte multe ori la Chișinău și de fiecare dată simt spectatorii mult mai apropiați de noi.

Pentru cei care nu au aflat încă, cine sunt băieții de la Naguale?
Naguale are un an și jumătate de la lansare și doi ani de muncă înainte. Este primul meu proiect în care m-am implicat atât ca producător, cât și ca artist și compozitor. Avem o echipă foarte mare, familia Naguale, cum îmi place mie s-o numesc, fiind formată din trompetistul Pancho, tot el autorul temelor balcanice, DJ Quentin, Vanotek, Valeriu Mazilu și cei de la Sens Music, care sunt de aici din Moldova, Alexandra Brânzean, cu care lucrez la versurile pieselor.

De unde vine numele formației?
Naguale simbolizează în cultura mesoamericană sufletul naturii și am ales numele acesta tocmai pentru legătura pe care o fac dintre muzică și cultura românească, autentică.

Industria muzicală din România se dezvoltă rapid în ultima vreme. Cu toate acestea, mulți artiști nu reușesc să iasă din anonimat. Care este cheia succesului vostru?
Mi-am dorit încă de mic un proiect inedit, în care să îmbin muzica dance, comercială, cu temele de inspirație folclorică, să reușesc să promovez folclorul autentic românesc, în special printre tineri, care încet, încet uită apartenențele culturale. În plus, am muncit foarte mult. Am încercat sa fac ceva original. Pe lângă temele balcanice, am venit și cu un show de percuție.

Care este cea mai mare realizare a voastră, ca artiști?
Cred că cea mai importantă realizare la care mă gândesc acum este concertul din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, în care 40.000 de oameni au cântat la unison cu noi piesa „Get up". Și acum retrăiesc senzațiile de atunci. A fost extraordinar.

Atunci când creați o piesă nouă, faceți ceea ce se cere pe piață sau ceea ce vă cere vouă inima?
În momentul în care am pornit proiectul acesta, temele balcanice nu erau în trend. Întotdeauna fac ceea ce-mi place și, dacă sunt apreciat pentru asta, mă bucur foarte tare. Evident că mă străduiesc să nu merg împotriva curentului, mă ghidez și după ceea ce cere publicul.

La ce lucrați acum?
La câteva piese noi și la un videoclip, care va apărea în cel mai scurt timp. Urmează să mai întregim componența familiei Naguale cu o voce feminină.

Am auzit că unul dintre băieții din Naguale are origini basarabene. Despre cine este vorba?
Chiar despre mine. Străbunicii mei din partea mamei au locuit în orașul Ocnița, străbunicul fiind chiar primar acolo. Și bunica s-a născut în Basarabia, după care s-a refugiat în România. Am o legătură aparte cu oamenii de-aici, ador publicul foarte cald, am și foarte mulți prieteni moldoveni la București.

Ce n-au aflat încă fanii despre tine?
Că sunt vegetarian și ador bucătăria moldovenească foarte variată. Ah, și că îmi fac provizii de lapte condensat de fiecare dată când ajung aici.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite