Cel de-al doilea volum din „Moby Dick“ va apărea joi, 15 decembrie, împreună cu ziarul nostru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vedetele din biblioteca „Adevărul“
Vedetele din biblioteca „Adevărul“

Impresionanta aventură a căpitanului Ahab dornic să-l vâneze pe Moby Dick l-a transformat pe autorul american Herman Melville într-unul dintre cei mai de seamă exponenți ai literaturii universale.

Fără niciun ban în buzunar și simțind că nimic nu-l mai leagă de oamenii cunoscuți și de locurile familiare, marinarul Ishmael se decide să se aventureze în largul mărilor, dornic să descopere noi ținuturi și civilizații. El lasă în urmă vechiul său Manhattan și acostează în New Bredford unde, negăsind unde să înnopteze, acceptă să împartă un adăpost cu Quequeg, un cunoscut vânător de balene. Cei doi se împrietenesc imediat și ies împreună în larg.

Împrejurările fac ca ei să nimerească pe vasul căpitanului Ahab, care colindă mările dornic să se răzbune pe balena Moby Dick, din cauza căreia rămăsese beteag de un picior. În neobosita lor căutare, Ishmael și camarazii lui descoperă că Ahab nu este singura victimă a balenei.

Unindu-și eforturile, marinarii încearcă din răsputeri să îl răpună pe Moby Dick, cetaceul pe care nimic nu pare să-l învingă, iar lupta se dovedește o încercare cruntă și plină de pilde pentru toți marinarii implicați în această incredibilă aventură.

Găsești cel de-al doilea volum din „Moby Dick" joi, 15 decembrie, la prețul special de 36 de lei, numai împreună cu ziarul Adevărul Moldova, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite