Linda Nguen, prima Mini Miss Moldova cu origini vietnameze, ne va reprezenta ţara la Miss World

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carismatica moldoveancă de 12 ani i-a cucerit pe membrii juriului prin inteligenţă, naturaleţe, dar şi trăsăturile-i asiatice moştenite de la părinţi. În cadrul competiţiei naţionale, ea a parodiat-o pe celebra Vanessa Mae.

Şatenă, cu părul tuns în cea mai în vogă tunsoare bob, cu un gloss discret pe buze, gesturi pline de îndrăzneală şi dezinvoltură de mic fotomodel, Linda Nguen este, înainte de toate, un copil talentat. Este elevă la Liceul de Limbi Moderne şi Management şi îi place cel mai mult să meargă la ore.

„Dumnezeu ne-a dat să mergem la şcoală doar o mică parte din întreaga viaţă, deci trebuie să profităm din plin de aceşti ani. Recunosc, totuşi, că ador pauza mare", povesteşte copila filozofând ca un adult. Ştie cinci limbi la perfecţie, este olimpică la matematică, pictează şi cântă la pian de mică. Dar asta nu e tot. Pentru că-i mai rămânea timp, s-a înscris şi la cursuri de actorie şi modelling, care, între timp, au devenit marea ei pasiune. „Nu voi renunţa niciodată la artă, însă vreau să mă fac bussiness lady, să continui afacerea părinţilor mei", este sigură Linda.

image

Părinţii fetei sunt vietnamezi de naţionalitate şi au venit în Republica Moldova pe când erau elevi. Şi-au făcut studiile aici, şi-au deschis o afacere şi nu s-au mai întors în Vietnam decât în vacanţe. „ Nu pot să aleg între Moldova şi Vietnam. E ca şi cum m-ar întreba cineva dacă îmi iubesc mai mult mama sau tata. Aici m-am născut, Moldova este patria mea, însă tradiţiile şi cultura vietnameză ne însoţesc mereu", mărturiseşte micuţa Miss.

A INTERPRETAT-O PE VANESSA MAE
La concursul „Mini Miss Moldova", Linda a cucerit juriul prin aptitudinile actoriceşti şi naturaleţea cu care şi-a interpretat personajele. Angela Beţişor, regizoarea Biroului Miss Moldova şi cea care „a descoperit-o" pe mica prinţesă, spune că n-a avut niciun dubiu că fetiţa ar putea să ia primul loc. „Este foarte talentată, are ocupaţii pe care nu le au toţi copiii de vârsta ei. Merita să fie prima, a muncit luni întregi la antrenamente", a spus Angela.

image

Pentru prima probă, cea de salut, Linda a compus o poezie, la proba de talent a prezentat un monolog, iar la cea de parodie a interpretat-o pe celebra violonistă Vanessa Mae. Întrebată de ce crede că a luat trofeul, posesoarea diademei spune că actoria a scos-o din anonimat. „A fost o victorie neaşteptată. Toţi copiii erau foarte talentaţi. Cred că parodia mea a fost bună", vorbeşte cu modestie fata. „O potenţială învingătoare trebuie să lase emoţiile acasă, să aibă încredere în sine, să nu fie arogantă şi să-i respecte pe ceilalţi concurenţi", menţionează fana modelului Naomi Campbell.

Cea mai mare susţinătoare a Lindei este chiar mama ei, care i-a ţinut pumnii în culise. „Întotdeauna am încurajat-o pe Linda să acorde timp şi atenţie muzicii, dansului, picturii, artei în general, să nu uite să-şi îmbogăţească sufletul. Sunt fericită că a ieşit învingătoare, dar şi mai fericită că ea a reuşit să demonstreze că are încredere în sine şi că a învăţat să muncească", a mărturisit mama.

image

Pregătiri de Miss World
Acum, Linda se pregătește de două concursuri importante. La vară va merge la Campionatul Artelor Interpretative de la Hollywood, unde va concura cu peste 5.000 de tineri din întreaga lume, și, bineînţeles, la Miss World, unde ne va reprezenta ţara. Alături de Linda, la Miss World s-au mai „calificat", de asemenea, Ionela Ţăruș, cea mai mică Mini Miss, Eva Timuș, învingătoarea categoriei de vârstă medie, și singurul Mini Mister, Mihai Ungureanu. Anul trecut, două mici modele din Republica Moldova au devenit cele mai frumoase fetiţe din Europa de Est.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite