Julio Iglesias, un superstar fără fițe. Vezi ce a cerut pentru spectacolul de la Chișinău!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul cântăreț spaniol face un popas la Chișinău în turneul său mondial de adio. Organizatorii spun că artistul nu doar a fost modest în solicitări, dar a făcut și o reducere pentru fanii din Moldova.

Vestea că Julio Iglesias se retrage de pe scenă a întristat, acum câteva luni, fanii din întreaga lume. După negocieri îndelungate, unul din cei mai bine vânduți artiști din istorie a acceptat să includă și Republica Moldova în turneul „2012 World Tur", care ar putea fi ultimul din cariera sa. Astfel, pe 8 iunie, admiratorii de la noi vor putea să-l asculte la Palatul Național, într-un spectacol grandios.

Organizatorii nu divulgă onorariul interpretului, dar susțin că s-au tocmit cu vedeta. „Am negociat mult ca să obținem un preț mai mic, deoarece la noi posibilitățile de cumpărare sunt modeste. Comparativ cu alte state, onorariul pentru concertul de la Chișinău este cam la jumătate", spune Nicolae Dumbravă, director executiv al societății Muzicounivers.

Biletele costă între 600 și 2.500 de lei, capacitatea Palatului Național fiind de 1.700 de locuri. Spectacolul va avea loc sub patronajul premierului. „Vlad Filat nu a contribuit financiar, este vorba doar de susținere oficială și de prestigiu. Se practică și în alte țări la evenimente de asemenea nivel, iar artistul se bucură de apreciere", afirmă coordonatorul concertului.

VINE CU AVIONUL PERSONAL

Pe 12 mai, solistul a avut ultima reprezentație în America Latină și, după o pauză de o lună, va începe turneul european la Chișinău. Starul va sosi pe 7 iunie, cu avionul personal, și va pleca pe 9 iunie, fiind însoțit de o echipă de 30 de persoane: instrumentiști, back-vocaliști, tehnicieni și manageri. „Nu a avut pretenții prea mari. A cerut doar un hotel de clasă înaltă, fructe, sucuri naturale, apă și multă liniște. Un turneu mondial este obositor, iar el are totuși o vârstă", povestește Nicolae Dumbravă. Organizatorii i-au propus și un program de divertisment, cu vizite la muzee și vinării, lăsat la discreția vedetei.

TEHNICĂ ÎNCHIRIATĂ

Palatul Național, cea mai bună sală de concert din Moldova, nu are echipamentul necesar pentru a face față unui show de acest nivel. Cea mai mare parte din tehnica de sunet va fi adusă de stafful cântărețului, iar luminile și instalațiile pentru proiecțiile video vor fi închiriate. Concertul va fi 100% live. „Nu cred că un artist de talie mondială ca Julio Iglesias a practicat vreodată playback-ul, poate doar la vreo emisiune TV", crede reprezentantul Muzicounivers.

De asemenea, Iglesias nu va avea bodyguarzi personali, securitatea fiind asigurată de o agenție privată de pază, contractată de organizatori.

KAAS MERGEA PE JOS

Acum trei ani, aceeași asociație a organizat și spectacolul Patriciei Kaas la Chișinău. „Nu a făcut fițe, a fost foarte drăguță, comunicativă. S-a întâlnit cu elevii și profesorii de la Alianța Franceză, a lua cina cu mai mulți oficiali la iarbă verde, în curtea Ambasadei Franței. Avea singură grijă de cățelul ei, mergea pe jos prin oraș, saluta pe toți și vorbea cu lumea pe stradă", își amintește Dumbravă.

Rusul Filip Kirkorov, în schimb, este extravagant și totul depinde de starea lui. Dacă este odihnit, nu-i nicio problemă. Dacă e obosit sau se simte rău, se izolează.

„Ne-a păzit Dumnezeu de artiști pretențioși. Dacă din start se discută toate condițiile, nu pot apărea neînțelegeri", mărturisește directorul societății care a mai adus vedete ca Boney M, Virtuozii Moscovei sau baletul Teatrului Mare.

„Starurile internaționale nu ne evită, noi nu ne permitem să le aducem. Problema e în costuri și în puterea de cumpărare a spectatorilor de la noi", explică Nicolae Dumbravă.

O CARIERĂ IMPRESIONANTĂ

În cei peste 40 de ani de carieră, Julio Iglesias (68 de ani) a vândut peste 300 milioane de discuri, înregistrate în 14 limbi, a scos 77 de albume și a primit 2.600 de discuri de platină şi aur, precum şi numeroase distincţii. Se retrage cu o avere de 5 miliarde de dolari, fiind în topul celor mai vânduţi 15 artişti din istorie.

Fost fotbalist, a început să cânte la chitară în anii '60 pentru a se recupera după un accident ce l-a lăsat paralizat pentru un timp. Are opt copii, din două căsnicii. Doi fii, Julio Iglesias Jr. și Enrique Iglesias, îi calcă pe urme.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite