Joi, 22 decembrie 2011, găseşti următoarea carte din colecţia ta preferată: „Unde se avântă vulturii“ de Alistair Stuart MacLean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
'Unde se avântă vulturii' de Alistair Stuart MacLean
'Unde se avântă vulturii' de Alistair Stuart MacLean

Volumul poate fi cumpărat împreună cu ziarul „Adevărul", la preţul doar de 36 lei. Scriitorul scoţian Alistair Stuart MacLean (1922 - 1987) este cunoscut pentru romanele sale de aventuri, „Tunurile din Navarone" şi „Unde se avântă vulturii", care au fost transformate în filme de succes.

Acţiunea este plasată în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, în iarna anului 1943-1944. Un grup de nazişti capturează un general american, care deţine secretul misiunii finale a Aliaţilor având ca scop Debarcarea în Normandia. Nemţii habar n-au de acest plan şi nu îl interoghează prea mult pe american, aruncându-l într-un castel păzit de trupele SS. Aliaţii se tem ca omul lor să nu divulge secretul şi trimit o escadrilă pentru a-l recupera.

Maiorul John Smith (Richard Burton) conduce operaţiunea, fiind secondat de locotenentul Morris Schaefer (Clint Eastwood). Toată povestea îl ţine pe cititor cu sufletul la gură până la final.

„Panta vârfului Weisspitze era în continuare foarte abruptă, probabil era una dintre cele mai abrupte din lume. Smith cu cei cinci oameni ai săi care-l urmau în şir indian se împiedicau şi cădeau aproape încontinuu. Însă stratul gros de zăpadă cel puţin atenua loviturile, gândi maiorul, şi, dacă stăteai bine să te gândeşti, aici le era mult mai bine. Măcar nu se mai dădeau huţa pe lângă pereţii verticali ai munţilor, spânzuraţi de o sfoară nu mai groasă decât cea pe care întinzi rufele", scrie MacLean.

Autorul scoţian a scris romanul şi scenariul pentru filmul „Unde se avântă vulturii" în acelaşi timp. Lungmetrajul, cu Richard Burton, Clint Eastwood şi Mary Ure, în regia lui Brian G. Hutton, a fost lansat în 1968. Şi filmul, şi romanul sunt considerate clasice ale genului.

Citeşte cele mai importante ştiri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite