Iubirile lui Swann, de joi, 9 august, împreună cu „Adevărul Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„În căutarea timpului pierdut. Swann“ de Marcel Proust
„În căutarea timpului pierdut. Swann“ de Marcel Proust

Volumul „Swann" din ciclul „În căutarea timpului pierdut" de Marcel Proust va fi distribuit joi, 9 august, cu „Adevărul", la preţul de 36 de lei.

„Swann" este primul dintre cele şapte volume care alcătuiesc „În căutarea timpului pierdut", cea mai amplă operă de ficţiune a secolului XX. Titlul vine de la cuvântul englezesc „swan", care înseamnă „lebădă" - un simbol pe care Marcel Proust îl foloseşte pentru a revela natura personajului Charles Swann.

Prins între două lumi şi între două identităţi, Swann încearcă în permanenţă să acceadă la un echilibru spiritual şi cultural. Parte din zbuciumul său este însă zadarnic, căci sfârşeşte prin a se afunda cu voluptate în confuzia dintre arta vieţii şi viaţa artei.

„Swann" prefigurează întreaga poveste imaginată de Proust în ciclul „În căutarea timpului pierdut", poveste care se împleteşte pe parcursul celorlalte şase volume şi combină elemente autobiografice şi nenumărate simboluri a căror decriptare a făcut deliciul criticilor ani la rând. Marcel Proust s-a născut în 1871 în Paris. „Swann" a fost publicat în 1913, pe cheltuiala autorului.

„În căutarea timpului pierdut. Swann" de Marcel Proust apare joi, p august, împreună cu Adevărul Moldova, la prețul special de numai 36 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din țară.

Dacă vrei să-ți faci un abonament la ziarul la „Adevărul Moldova" împreună cu Colecția de carte preferată, o poți face atât prin distribuitorii noștri, cât și direct, la redacția ziarului nostru. Te așteptăm!

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite