Interpretul de muzică populară, Ion Paladi, este tot mai des musafir de onoare peste Prut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„2011- anul promovării în România", acesta este motto-ul pe care artistul și l-a ales acum câteva luni.

Chiar de la începutul anului, Ion Paladi și-a dedicat tot mai multe week-end-uri spectacolelor în afară, cântând pentru fanii însetaţi de muzică populară. „Cea mai recentă «evadare» am avut-o la Galați, unde am fost invitat de o televiziune locală.Am fost plăcut surprins că moldovenii de-acolo îmi cunoşteau piesele, sunau în direct și făceau dedicații muzicale", a mărturisit interpretul, precizând că melodiile preferate ale telespectatorilor sunt „Mama mea-i icoană sfântă" și „Bine-i șade mesei mele".

Uneori, merge și împreună cu maestrul Nicolae Botgros și orchestra „Lăutarii" la Favorit TV și Etno TV, unde formația cântă la fiecare sfârșit de săptămână. De ceva timp, artistul visează la o locuinţă în România, ca să se simtă aici cu adevărat acasă. „Nu aș vrea să mă stabilesc acolo, mă leagă prea multe lucruri valoroase de țara mea, însă mi-aș dori o garsonieră în București", a spus solistul și cel mai fidel fan al lui Ionuț Dolănescu, care a fost, de altfel, și invitatul special al primului său concert solo din 2009.

image

Muzica populară, apreciată în România
Încercând de-atâta timp să-și facă un nume printre artiștii de muzică populară de peste Prut, Ion Paladi a declarat că de fiecare dată când merge acolo rămâne impresionat de receptivitatea localnicilor la folclor. „Sunt gata să contrazic pe oricine mai îndrăznește să spună că basarabenii sunt discriminați în România. Întotdeauna suntem primiți ca niște frați, ne apreciază munca și talentul și ne fac să ne simțim așa cum suntem, de-ai lor. Ce este specific pentru românii din dreapta Prutului este folclorul cu care cresc și pe care îl au în sânge, ei chiar știu să aprecieze adevăratele valori", a mai spus Paladi.

Faptul că a ajuns să cânte alături de cea mai bună orchestră din Moldova, artistul îl explică simplu: „Sunt un norocos, am întâlnit în viața mea oameni potriviți la locul potrivit", referindu-se la colaborarea sa fructuoasă cu Corneliu și Nicolae Botgros, la care nici nu îndrăznea să viseze acum câțiva ani. „Eram un puști care cânta etno, iar «Lăutarii» erau niște stele pentru mine, la care nu puteam ajunge. Cu toate acestea, prin noroc și ambiție, am ajuns să cânt cu ei pe o scenă și să fim prieteni", a mărturisit Ion Paladi, care este acum și finul de cununie al artistului Corneliu Botgros.

De zece luni, soț cu acte în regulă
Cu un astfel de program, lui Ion Paladi îi rămâne tot mai puțit timp pentru familie, pe care și-a întemeiat-o acum mai puțin de un an. Are însă noroc de soția sa, care îi este mereu alături. „Suntem împreună de opt ani, relația noastră este la fel de frumoasă și solidă ca și la început, doar că acum mai avem o semnătură în buletin", povesteşte artistul, care și așa nu duce lipsă de admiratoare.

image

„Fanele mele nu au dispărut, mi se întâmplă des să primesc mesaje de dragoste de la ele, însă știm ambii că și aceasta face parte din viața de artist. Mă bucur, într-un fel, de aceste declarații. Ele nu-mi mângâie orgoliul de bărbat, ci îmi dovedesc că muzica mea este apreciată", s-a destăinuit artistul, care își dorește să lanseze un al doilea album, dar și să-și lărgească familia. „Ne dorim un copil, în special o fetiță. O așteptăm cât de curând", a completat Ion Paladi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite