Înotul şi limbile străine, hobby-uri de sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În fiecare weekend, bazinele din Capitală sunt supraaglomerate
În fiecare weekend, bazinele din Capitală sunt supraaglomerate

Pentru mulţi tineri, socializarea pe internet reprezintă ocupaţia principală a verii- În topul preferinţelor figurează şi plimbările prin oraş sau lecturile de vacanţă.

Vara este în toi, iar tot mai mulţi tineri din Republica Moldova se plâng că nu ştiu cum să-şi petreacă timpul liber. În lipsă de activităţi, cei mai mulţi susţin că stau câteva ore pe zi pe reţelele sociale. Alţii reuşesc să combine utilul cu plăcutul. Danielei Oncea, elevă în clasa a 12-a, frecventează cursuri intensive de limba franceză. „Vreau să plec să învăţ în Franţa", spune ea. Şi Natalia Guţu s-a pus cu burta pe carte. „Studiez germană la facultate. În august trebuie să plec în Germania", afirmă studenta.

Totuşi, înotul rămâne în topul preferinţilor în perioada estivală. „Îmi place să merg la bazin împreună cu prietenii", mărturiseşte Mihai Surdu, student la ASEM, care reuşeşte să menţină un mod sănătos de viaţă şi să se distreze. Alţi tineri preferă lectura. Mariana Platon, proaspătă licenţiată în marketing, adoră să citească în timpul verii. „Acum am mult timp şi profit de aceasta răsfoind cărţi din domeniul dezvoltării personale", explică ea.

Fotografia, hipismul, atelierele de creaţie sunt doar câteva activităţi care pot fi practicate vara.

ÎNOT

Vara aceasta mai toate bazinele sunt supraaglomerate. O oră costă în jur de 50 lei, iar un abonament lunar, cu antrenor, ajunge la 500 de lei. Medicii recomandă acest tip de sport, pentru a spori flexibilitatea musculară şi pentru a evita obezitatea.

HIPISM

Acest hobby este destul de costisitor. Preţul unei plimbări prin pădure, cu însoţitor, costă 400 lei pentru o oră, iar fără însoţitor preţul scade la 250 lei.

ATELIER DE TEATRU ŞI CREAŢIE

La moment în Chişinău activează doar un atelier pentru amatorii de dramaturgie. Lecţiile au loc de două ori pe săptămână şi durează două ore academice. Preţul unei şedinţe e de 50 lei. De asemenea, există un cenaclu, „Vlad Ioviţă", care este deschis pentru toţi doritorii în fiecare zi de vineri, de la orele 18.00, la Biblioteca „Ştefan cel Mare" (sectorul Botanica). „Aici este un mediu bun de învăţare a anumitor tehnici de scriere. Atmosfera este prietenoasă şi faci cunoştinţă cu mulţi oameni talentaţi", afirmă Carolina Vozian, care frecventeză acest atelier de doi ani.

Şcoală de vară pentru viitorii scriitori

CENTRE DE LIMBI STRĂINE

Multe dintre centrele de limbi străine au cursuri avansate pe timpul verii. Un curs de engleză timp de patru luni costă de la 2.800 până la 4.000 de lei.

FOTOGRAFIE

Arta fotografică e destul de în vogă printre tinerii din Chişinău. Un curs pentru începători, de două luni, variază între 1.700 -3.600 de lei. Înarmează-te cu un aparat foarte bun, dacă doreşti să practici acest
hobby.

MUZICĂ

În timpul verii majoritatea şcolilor de muzică sunt în vacanţă, însă poţi lua lecţii particulare. O lecţie la chitară, pian sau canto costă între 60 şi 100 de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite