În Anul Ion și Doina Aldea Teodorovici se va lansa un film, un site și un monument în memoria artiștilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion și Doina Aldea Teodorovici
Ion și Doina Aldea Teodorovici

2012, declarat Anul Ion și Doina Aldea Teodorovici, va fi plin de manifestări și evenimente culturale, aprobat astăzi de Guvern.

Printre acestea se numără lansarea unui film documentar „Ion și Doina Aldea Teodorovici (pagini de amintiri)" în luna noiembrie. Tot atunci se va organiza tradiționalul Festival „Două inimi gemene".

În instituțiile de învățământ se vor organiza expoziții de fotografii, articole, recitaluri de cantece, saloane muzicale. Se va mai emite o marcă poștală și un plic Ion și Doina Aldea Teodorovici. În Cimitirul Central din strada Armenească va fi instalat un monument în cinstea artiștilor. La fel, va fi imprimat un album cu muzica din colecția de aur a lui Ion Aldea Teodorovici în interpretarea artiștilor de estradă: Anastasia Lazariuc, Sofia Rotaru, Ștefan Petrache, Nadeja Cepraga, Zinaida Julea, Olga Ciolacu.

Responsabilii de la ministerul Culturii mai anunță și despre crearea unui site electronic, la fel și organizarea turneului internațional cu participarea lui Cristofor Aldea-Teodorovici și a unor interpreți de muzică de estradă din Republica Moldova (Franța- SUA- Ucraina- România- Cehia, Federația Rusă).

Pe parcursul anului, va fi acordată și o bursă „Ion și Doina Aldea Teodorovici" unui copil talentat dintr-o familie social- vulnerabilă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite