„100 Idei Geniale de Leadership“ apare miercuri, 5 septembrie, împreună cu „Adevărul Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„100 Idei Geniale de Leadership“ de Jonathan Gifford
„100 Idei Geniale de Leadership“ de Jonathan Gifford

Este foarte uşor să fii un lider de succes. Ai nevoie doar de carisma unui erou, de înţelepciunea unui filozof, de viziunea unui vrăjitor, de calităţile de socializare ale unui diplomat, de memoria unui elefant şi de supleţea unui atlet, de integritatea unui judecător, de însuşirile artistice ale unui actor, de modestia unui sfânt, de încrederea în sine a unui politician.

Alcătuirea unei liste cu toate însuşirile, calităţile şi abilităţile unui lider modern a fost o sarcină uşoară. Mai sunt cel puţin o sută care nu au fost incluse în această carte.

Una dintre ideile esenţiale abordate şi dezvoltate în această lucrare este cea ilustrată perfect de profesorul John Kotter de la Harvard Business School. Este vorba de o observaţie genială, dar extrem de simplă, deşi paradoxală, aceea că în leadership este vorba doar despre schimbare, în timp ce managementul, într-un contrast puternic, se referă la stabilitate.

Jonathan Gifford este om de afaceri, istoric şi autor. Scrierile sale se concentrează în special pe aspectele umane ale leadershipului şi managementului. Este autorul carţii "Lecţiile istoriei: Cum putem îmbunătăţi mediul de afaceri învăţând de la marii lideri ai istoriei?"

„100 Idei Geniale de Leadership" de Jonathan Gifford apare împreună cu ziarul „Adevărul Moldova" de miercuri, 5 septembrie, la prețul special de numai 49 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din țară.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite