Finaliștii, cu un pas mai aproape de Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După audierea live a participanților înscriși la preselecţia naţională, juriul a mai „tăiat" 37 de doritori. Acum, bătălia se dă între 20 de finaliști. Concurenții rămași în cursă se văd deja pe scena de la Baku, în timp ce ghinioniștii mai au o șansă. Publicul va putea să-l salveze pe unul dintre ei, oferind un vot online.

Audierile s-au desfășurat fără scandaluri, iar candidații care nu sunt de acord cu decizia juriului pot să depună o contestație, ne-a spus directorul comitetului de organizare a Eurovisionului, Vitalie Cojocaru.

Spre deosebire de ceilalți ani, la această ediție va fi organizat și un voting online, în urma căruia un participant va reveni în concurs. „Până acum, nu am avut nicio cerere. Vom da start la votingul online pe 1 februarie, iar publicul va vota, până pe 12 februarie, videoclipuri cu prestațiile live ale celor 37 de artiști care nu au trecut în finală", a completat organizatorul.

Printre cei care nu au mers mai departe se numără băieții de la Akord, Cristy Rouge, Diana Grigor şi Danu Boian. „Majoritatea pieselor rămase în concurs sunt mai slabe decât cele neadmise. Coincidență sau nu, melodiile semnate de Alex Brașoveanu nu au trecut, la fel ca și anul trecut", ne-a declarat lui Danu Boian. Interpretul care a cucerit membrii juriului de la „Vocea Austriei" nu a reușit să fie la fel de convingător și acasă. „N-o să-mi pun piesa la sertar, ci o voi promova la toate posturile radio și TV de la noi", susține fostul participant.

Favoriţii n-au trecut în finală
Nici lui Igor Sârbu și Igor Stribițchi proba live nu le-a purtat noroc. Băieții au fost audiați ieri de către juriu, însă nu au mers mai departe, chiar dacă, potrivit ultimului sondaj realizat de o companie de monitorizare a materialelor video şi audio de la noi, artiștii s-ar fi clasat în topul favoriților.

Membrii juriului din acest an, din care fac parte Olga Ciolacu, Igor Dânga, Valentin Boghean, Tania Cerga, Andrei Sava și Victoria Tcacenco, au decis să nu se dea cu părerea separat. Experții au spus că vor organiza o conferință de presă săptămâna aceasta și vor răspunde la toate întrebările jurnaliștilor. La fel, aceștia au promis că în acest an lupta se va da pe dreptate, fără interese și favorizări.

Printre cei 20 de finaliști se numără Adrian Ursu, Alexandru Manciu, Cristina Croitoru, Doinița Gherman, Geta Burlacu, Nelly Ciobanu, formațiile M-Studio, Transbalkanica şi Paralela 47.

Akord, cei mai promovați
Sondajul realizat de Media Forest Moldova a relevat că băieții de le Akord sunt cei mai promovați artiști înscriși în cursa națională pentru Eurovision. Pe parcursul a opt zile de monitorizare, artiștii au avut peste 200 de apariții radio și TV. Pe locul secund, cu aproape o sută de apariții, s-a situat Adrian Ursu, urmat, la mică distanță, de Alexandru Manciu.

Pe pagina Companiei „Teleradio Moldova", unde sunt înregistrate toate piesele participante, lider la clasament este Pasha Parfeni, cu 655 de voturi, urmat de Paralela 47, cu 555 de voturi, și Nelly Ciobanu, cu 540 de voturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite