Dresați și coafați,dulăii din toată lumea s-au „bătut“ pentru titluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena, alături de Fei, unul dintre ogarii săi
Elena, alături de Fei, unul dintre ogarii săi

Cei mai frumoși patrupezi din 12 țări și-au dat întâlnire la Chișinău, unde a avut loc o expoziție internațională de câini de toate rasele. Ciobăneşti, terrieri, pudeli, labradori şi ogari s-au „bătut" pentru titluri, etalându-şi frumuseţea şi aptitudinile fizice.

Stăpânii dulăilor au avut grijă ca aceştia să arate cât mai bine, coafându-i şi îmbrăcându-i în hăinuţe de sărbătoare. Toaleta canină nu este însă accesibilă pentru fiecare, dresorii patrupezilor fiind nevoiţi să scoată din buzunare în jur de 50 de euro lunar. „Pentru îngrijirea câinilor de companie este nevoie de o serie de produse speciale, ce include şampoane, perii şi spray pentru volum. Accesoriile şi hainele nu intră în preţ", a explicat Natalia, care a venit din Ucraina cu doi yorkshire terrieri. Femeia spune că participă la expoziţie în fiecare an şi de fiecare dată reuşeşte să ia câte un premiu.

Printre cele mai rar întâlnite rase la eveniment s-au numărat doi ogari ruseşti, însoţiţi de stăpâna lor, Elena. Înalţi, slabi, dar foarte puternici, aceşti câini de vânătoare se deosebesc de confraţii lor prin faptul că nu sunt agresivi. „Pe cât sunt de masivi, pe atât de inofensivi, nu muşcă niciodată. Mai am acasă 19 ogari, îi cresc şi îi vând de mai mulţi ani. Sunt preferaţi în special de iubitorii de animale din Rusia şi America", a spus femeia, precizând că un nou-născut din această rasă ajunge să coste până la 1.500 de euro.

Expoziţia, organizată de Federaţia Chinologică Internaţională, a fost şi un important concurs pentru participanţi. Anul acesta, la bătaie s-au pus opt titluri, printre care „Cuplul de rasă", „Cel mai bun animal de prăsilă", „Cel mai bun baby", „Cel mai bun veteran" sau „Tânărul dresor". Sergiu Volâneţ, preşedintele Uniunii Chinologice din Moldova, a declarat că titlurile oferite la Chişinău sunt recunoscute în întreaga lume. „Un astfel de premiu este o mândrie pentru palmaresul unui câine de expoziţie, avem prezenţi la eveniment şi campioni cu cinci titluri. Câinii vor fi evaluaţi pe ring de experţi din Polonia, Slovenia, România, Muntenegru şi Moldova, care vor trebui să aleagă din peste 150 de rase", a precizat organizatorul principal.
Totodată, la expoziţie au fost colectate fonduri pentru susţinerea azilurilor de animale fără stăpân.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite