Divina poezie a lui Dante, de joi, 14 iunie, împreună cu „Adevărul Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul volum al „Divinei comedii" va fi distribuit cu „Adevărul", la preţul de 36 de lei. Poetul italian Dante Alighieri şi-a scris capodopera între anii 1310 şi 1314. Iniţial, monumentalul poem epic era intitulat, simplu, „Commedia".

Opera este concepută sub forma unei alegorii a destinului uman universal care înfăţişează călătoria unui pelerin prin iad şi purgatoriu. El este condus de poetul roman Vergiliu, apoi ajunge în Paradis, fiind însoţit de
Beatrice.

Scriind poemul în italiană, nu în latină, Dante a reuşit să transforme limba italiană într-o limbă literară, devenind, astfel, una dintre figurile centrale ale literaturii europene.

Dante Alighieri s-a născut în 1265, la Florenţa, şi a decedat în 1321, la Ravenna. Dante avea origini nobile şi întreaga sa viaţă a fost marcată de conflictul dintre susţinătorii papei şi partizanii imperiului.

Când o facţiune politică de opoziţie din partida guelfilor (partidul lui Dante) a ajuns la putere, poetul a fost exilat din Florenţa, în 1302, şi nu s-a mai întors niciodată.

Primul volum din „Divina comedie“ apare împreună cu ediția de joi, 14 iunie, a ziarului „Adevărul Moldova“, la prețul special de numai 36 de lei, în toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din țară.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite