De marți, 21 august, te invităm să te alături aventurii lui Dick Sand, eroul principal din „Căpitan la cincisprezece ani“ de Jules Verne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătoria este presărată cu obstacole, ceea ce va face ca Dick să treacă prin diferite „probe" ce îi vor pune la încercare limitele fizice şi morale. Romanul „Căpitan la cincisprezece ani" de Jules Verne se distribuie marți, împreună cu ziarul „Adevărul Moldova", la preţul de 39 de lei.

Volumul a fost publicat sub formă de foileton, în paginile revistei franceze „Magasin d'Éducation et de Récréation", între 1 ianuarie şi 15 decembrie 1878, apărând apoi sub formă în volum în luna noiembrie a aceluiaşi an.

Acţiunea romanului începe în anul 1873, în momentul în care un balenier, după un sezon de pescuit destul de nereuşit, pleacă din Noua Zeelandă pentru a se reîntoarce în Statele Unite ale Americi. Dick Sand, un tânăr de 15 ani,este nevoit să preia conducerea unei nave atunci când căpitanul navei moare în condiţii nefericite. În timpul călătoriei de întoarcere, căpitanul nu rezistă tentaţiei de a vâna o jubartă, însă lupta pentru prinderea cetaceului se sfârşeşte dezastruos.

Călătoria este presărată cu obstacole, ceea ce va face ca Dick să treacă prin diferite „probe" ce îi vor pune la încercare limitele fizice şi morale. El se va confrunta cu situaţii extrem de periculoase, mai ales că, pe traseu, va întâlni şi capcanele perfidului Negoro, bucătarul navei. Acesta va profita, de exemplu, de absenţa de pe navă a tânărului căpitan Dick pentru a deregla singura busolă de la bordul goeletei, provocând astfel devierea ei, aceasta pornind spre ţărmurile Africii, în loc să se îndrepte spre America.

Pe Continentul Negru, membrii echipajului navei sunt luaţi prizonieri de băştinaşi, ajutaţi de Negoro, şi transformaţi în sclavi. Îi vor aştepta încă multe încercări dure până când vor fi salvaţi şi vor reuşi să se întoarcă, în sfârşit, acasă.

Tema maturizării forţate fusese exploatată de Verne, de asemenea, în romanele „Doi ani de vacanţă" şi „Prichindel", dar „Căpitan la cincisprezece ani" a rămas cel mai popular dintre acestea.

„Căpitan la cincisprezece ani" de Jules Verne apare marți, 21 august, împreună cu ziarul „Adevărul Moldova", la prețul special de numai 39 de lei, în toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din țară. Pentru mai multe detalii despre colecțiile noastre de carte, te invităm să accesezi pagina de Facebook dedicată pentru Biblioteca Adevărul.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite