Dan Negru: Am obosit să tot aud idioţenia cu “limba moldovenească”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Negru
Dan Negru

Cunoscutul prezentator TV se arată nedumerit într-o postare pe blogul său de faptul că în Republica Moldova continuă să circule povestea cu limba moldovenească.

"Am filmat zilele astea la Chişinau şi am auzit din nou povestea cu marea tâmpenie despre care se tot vorbeşte în ultima vreme - limba oficială din Republica Moldova... Am obosit să tot aud idioţenia cu "limba moldovenească". Cică în Moldova se vorbeşte limba moldovenească, oficial", scrie Dan Negru pe blogul său.

"De aproape trei ani, showurile pe care le prezint la Chişinau fac cifre de audienţă zdrobitoare, spre pildă, niciun produs de divertisment n-a atins vreodată audienţă pe care o face în mod constant showul "Da sau Nu", privit de mai mult de jumătate din populaţia Moldovei in fiecare sâmbată seara. Totuşi, eu nu cunosc limba moldovenească, deci cum e posibil să fiu înţeles? Vorbesc romana si moldovenii ma inteleg perfect, altminteri nu s-ar uita in numar atât de mare, nu? Nu sunt vorbitor de limbă moldovenească şi totuşi săptămânal se uită la mine aproape jumătate din populaţia Moldovei, potrivit cifrelor de audienţă oferite de AGB Nielsen Media Research.

Limba oficială în Austria nu e austriaca, ei vorbesc germana şi n-au nicio jenă în a recunoaşte asta, deşi Imperiul Austro-Ungar are ditamai istoria!. Americanii vorbesc engleza... Una e statalitatea şi alta e limba care se vorbeşte pe teritoriul unei ţări... Deşi, tind să-i dau dreptate lui Octavian Goga... "Graniţele unei ţări se ţin cu o armată sau cu statuia unui poet"...

Acest post a fost scris în limba română deşi ştiu ca blogul are zeci de vizitatori din Moldova... Sper să-l înţeleagă...".

Dan Negru a devenit pentru a doua oară tată

„Vrei să fii milionar" cu Dan Negru

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite