Cinci filme de excepţie vor fi prezentate la Festivalul Filmului Polonez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Сinci pelicule de excepţie, realizări de ultimă oră a cineaştilor polonezi, vor fi prezentate timp de 5 zile în cadrul Festivalului Filmului Polonez la Chişinău. Cea de-a VI-a ediţie a festivalului a fost inaugurată ieri seara la Centrul Cultural „Gaudeamus".

Bogumil Luft, ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, a declarat că acest eveniment a devenit o tradiţie anuală, în cadrul căreia sunt prezentate câteva filme din cele mai noi. „Aceste filme arată viaţa din Polonia. Sper că această întâlnire cu filmul polonez va fi o întâlnire cu Polonia", a menţionat ambasadorul.

Festivalul a început cu pelicula „Examenul de Capacitate 1947", realizată în 2010, în regia lui Janusz Majewski. Coordonatorul proiectului, Bartosz Cmoch, a declarat că filmul este povestea caldă şi plină de umor a adolescenţei lui Ludwik, în Polonia primilor ani după război. Tânărul se mută la Cracovia şi este admis la unul dintre cele mai bune licee din oraş, unde încearcă să câştige respectul colegilor.

În următoarele zile vor fi prezentate alte pelicule realizate în anul 2010: „Erratum", în regia lui Marek Lechki; „Veneţia", în regia lui Jan Jakub Kolski, „Trandafiraşul", în regia lui Jan Kidawa-Błoński şi filmul „Joanna", în regia lui Feliks Falk.

Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Filmului Polonez se desfăşoară în perioada 24-28 noiembrie. Intrarea la toate filmele este liberă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite