„Calomnii mitologice“ apare împreună cu „Adevărul Moldova“ de joi, 19 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel din urmă volum lansat de ilustrul scriitor român Octavian Paler vizează discrepanțele dintre miturile cu care am crescut și viața contemporană în care ne regăsim în fiecare zi.

Plecând dintre noi în urmă cu cinci ani, renumitul scriitor Octavian Paler lăsa o ultimă carte, al cărei fir roşu era ideea că lumea modernă nu poate crea mituri

Când încă lucra la ea, autorul a mărturisit: „Este o încercare de a scăpa de tonul plângăcios din ultimele cărţi, «Deşertul pentru totdeauna» sau «Autoportret într-o oglindă spartă», şi de a-mi ocupa timpul cu ceva, ca să nu mi-l ofer altor gânduri".

Subintitulat „Fărâme din conferinţe nerostite", volumul „Calomnii mitologice" concentrează o viziune în umbre şi lumini asupra iubirii, a bâtrâneţii şi a morţii. Ideea călăuzitoare este, de fapt, o convingere a lui Octavian Paler: modernitatea e lipsită de forţa care generează mituri.

„Calomnii mitologice" de Octavian Paler apare împreună cu „Adevărul Moldova" de joi, 19 iulie, la prețul special de numai 36 de lei, în toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din țară.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite