„Ben Hur“ de Lew Wallace apare pe 8 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Ben Hur“ de Lew Wallace
„Ben Hur“ de Lew Wallace

Fascinanta poveste despre Hristos a cucerit publicul cititor încă de la prima ediție. Numărul de exemplare vândute l-a depășit chiar și pe cel al volumului „Coliba unchiului Tom" de Harriet Beecher Stowe, care a fost mult timp cea mai cumpărată carte.

Romanul lui Lew Wallace a fost și prima carte pe o temă religioasă care a primit binecuvântarea Bisericii Catolice, după ce Papa Leon al XIII-lea s-a arătat încântat de povestea cuprinsă în paginile ei. Iuda, personajul central al romanului, un prinț evreu din seminția lui Hur, trăiește în ținutul Ierusalim, chiar în vremea nașterii lui Iisus Hristos.

Copil fiind, Iuda se împrietenește cu Messala, fiul unui colector roman de taxe. Cei doi sunt de nedespărțit până în clipa în care copilul roman este trimis în capitala imperiului, la învățătură.

Îndoctrinat cu idei imperialiste, Messala se întoarce la Ierusalim și, reîntâlnindu-și prietenul din copilărie, îl persiflează pe motiv că acesta nu abandonase religia iudaică, ceea ce l-ar fi ajutat să se integreze mult mai bine în structurile imperiului cuceritor. Simțindu-se adânc insultat, Iuda își jură să se răzbune, urmărind să obțină revanșa atât împotriva lui Messala, cât și a întregului imperiu.

„Ben Hur" apare împreună cu ziarul „Adevărul Moldova" de joi, 8 martie, la prețul special de numai 36 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din Republica Moldova.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite