Banchete de fițe pentru liceenii din Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu sfârșitul anului școlar, absolvenții intră în febra pregătirilor pentru petrecerea de adio, iar părinții acestora au cheltuieli peste buget. Cascada de ciocolată, rochia de bal cumpărată în afara ţării sau vacanţele colective sunt câteva dintre ultimele tendinţe în moda tinerilor.

Dacă până acum părinţii liceenilor erau cei care se ocupau buna desfăşurare a sărbătorii, astăzi aceştia apelează la organizatori de evenimente, care s-au înmulţit peste noapte. „Anul acesta multe colective de absolvenţi au comandat cascadă de ciocolată. La fel de populare sunt artificiile sau armele de confetti, utilizate atunci când se înmânează diplomele", a spus Lina Bârcă, organizatoare de banchete. Astfel de capricii „bat" însă la buzunar, ajungând să coste între 130 şi 200 de euro.

Arenda unui local pe măsură este la fel de importantă, spun liceenii. „Ne-a dat dureri de cap găsirea unui restaurant, am avut însă noroc că l-am rezervat din noiembrie şi am beneficiat de un preţ bun", a mărturisit Gheorghe Sorici, absolvent al liceului „Nicolae Iorga" din Capitală. Tarifele pornesc de la o mie de lei şi urcă în funcţie de meniu. Alţi bani însă trebuie plătiţi pentru băuturi, fructe şi dulciuri. Suplimentar se achită muzica, deoarece o astfel de sărbătoare nu poate fi concepută fără prezenţa unei trupe sau a unui Dj.

Pentru că fiecare domnişoară îşi doreşte să fie prinţesă, măcar pentru o zi, cea mai „grea" sarcină reprezintă alegerea rochiei. Ca să fie cât mai deosebite, fetele preferă rochii făcute la comandă sau pot chiar face drum lung în căutarea unei ţinute demne de revistă. „Mi-am cumpărat rochia de bal dintr-un magazin de haine unicat. Nu aş concepe să mă trezesc cu o piesă identică. Pantofii îi voi cumpăra din Ucraina, pentru că nu am găsit la noi nimic pe placul meu", a precizat Ariana, absolventă la acelaşi liceu.

SE FURĂ MODELE DE ROCHII
La fel, fetele spun că este o adevărată taină modelul şi culoarea rochiei de bal şi că nici cele mai bune prietene nu-şi împărtăşesc opţiunea. „Fiecare vrea să fie cea mai frumoasă. Suntem tare secretoase acum, ştim că se fură modelele de rochii. Eu voi avea una clasică, accesorizată cu bijuterii lucrate manual şi tocuri cui. De asemenea, voi apela la extensii de păr şi la solar. Cred că voi cheltui în jur de 500 de euro pentru întreaga toaletă", ne-a dezvăluit Cristina, absolventă a unui liceu din Chişinău.

Nici pentru băieţi pretenţiile vestimentare nu sunt de ignorat. Cei mai mulţi au spus că-şi doresc să arate „ca nişte adevăraţi miri" şi că şi-au achiziţionat deja costume. „Am muncit două luni ca să fiu la patru ace, pentru că părinţii şi-aşa au o grămadă de cheltuieli", a mărturisit Andrei Potângă, menţionând că a scos din buzunar 5.000 de lei pentru costum şi încălţăminte.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite