Al doilea volum din „Bâlciul deșertăciunilor“ apare joi, 29 martie, împreună cu ziarul „Adevărul Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Bâlciul deșertăciunilor“, volumul 2
„Bâlciul deșertăciunilor“, volumul 2

Cuvintele cu care autorul își încheie romanul „Ah! Deșertăciune a deșertăciunilor! Cine oare este fericit în această lume? Cine își îndeplinește dorințele sau este satisfăcut de reușita sa?" au rămas celebre în literatura universală.

Amelia Sedley, fiica unui burghez, și Becky Sharp, fiica orfană a unui artist muritor de foame și a unei cântărețe franceze de cor, sunt hotărâte să treacă la următoarea etapă a vieții lor. Cu un realism remarcabil, Thackeray creează un întreg caleidoscop uman, alcătuit din oameni buni și răi, meschini sau binevoitori. Contrar așteptărilor, cinstea și virtutea Ameliei, sensibilitatea și devotamentul nu-i aduc fericirea. Dimpotrivă, în ciuda moralității ei exemplare, va descoperi că bărbatul de care este îndrăgostită plănuiește să o părăsească pentru Becky, cea care-și caută loc în societate prin orice mijloace.

Născut la Calcutta, scriitorul englez William Makepeace Thackeray și-a rezervat un loc privilegiat în literatura universală tocmai prin acest roman inedit pentru epoca victoriană.

Volumul secund din „Bâlciul deșertăciunilor" apare joi, 29 martie, împreună cu ziarul „Adevărul Moldova", la prețul special de 36 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din țară.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite