Azi sărbătorim Ziua Ciocolatei. Moldovenii preferă desertul „regal“ cu lapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto simbol
Foto simbol

Pe data de 11 iulie este marcată Ziua Mondială a Ciocolatei. Astăzi, împătimiţii dulcelui, au un motiv în plus pentru a savura cel mai consumat produs de patiserie la nivel mondial.

Ziua Ciocolatei a fost instituită de maeştrii ciocolatieri francezi în anul 1995. Tradiţional, în marile oraşe ale lumii se organizează variate manifestaţii, târguri, expoziţii internaţionale, iarmaroace. Muzeele de ciocolată din Bruges, Praga, Paris îşi deschid uşile pentru mai mulţi vizitatori. Marii producători de ciocolată îşi delectează cumpărătorii cu reduceri, oferte speciale sau noutăţi dulci şi aromate.

Moldovenii preferă ciocolata „regală" cu lapte

Conform unui studiu realizat de Magenta Consulting în anul 2011, ciocolata este consumată de 88% dintre moldoveni, cu prepoderenţă orăşeni. În topul preferinţelor se află produsul ucrainean КОРОНА, după care urmează autohtonul DOR şi СВИТОЧЬ, de asemenea din Ucraina. Ciocolata cu lapte se bucură de o popularitate mai mare decât cea neagră. Cei mai mari consumatori de ciocolată la nivel mondial se consideră elveţienii, cu 13 kilograme pe an pe cap de locuitor.

Istoria ciocolatei începe în Mexic cu 3000 de ani în urmă. Astăzi se cunosc mai bine de 45 de milioane de reţete ale căror ingredient de bază este ciocolata.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite