„800 de leghe pe Amazon“ de Jules Verne apare marți, 28 august, împreună cu „Adevărul Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„800 de leghe pe Amazon“ de Jules Verne
„800 de leghe pe Amazon“ de Jules Verne

Fii alături de Joam Garral, fermierul care întreprinde o călătorie cu un bac de lemn pe fluviul Amazon, dar întâlneşte în calea sa cele mai neaşteptate provocări.

Anterior, romanul fusese publicat sub formă de foileton, în paginile revistei „Magasin d'Éducation et de Recreation", în perioada 1 ianuarie - 1 decembrie 1881.

Romanul prezintă o poveste desfăşurată, în mare parte, pe cursul fluviului Amazon, în jurul anului 1852. Eroul cărţii este Joam Garral, un proprietar de fermă care întreprinde o călătorie cu un bac de lemn pe fluviul sud-american, dar întâlneşte în calea sa cele mai neaşteptate provocări.

El trebuie să ajungă în Belém pentru a participa la nunta fiicei sale. Pe parcurs, lucrurile se complică. Trecutul lui Garral ascunde un secret întunecat, iar reîntoarcerea la Belém nu face decât să-l scoată la iveală. În pericol de a fi executat pentru o crimă pe care nu a comis-o, viaţa fermierului depinde de dezlegarea unui document cifrat, o veritabilă problemă de enigmistică.

Bineînţeles, salvarea va veni în ultimul moment, cu câteva clipe înainte de execuţia fatală.

„800 de leghe pe Amazon" este unul dintre rarele romane în care Verne recurge la structura unei intrigi de tip poliţist, în care, prin intermediul unei investigaţii, se descoperă un adevăr neaşteptat.

„800 de leghe pe Amazon" de Jules Verne apare cu ediția ziarului „Adevărul Moldova" de marți, 28 august, la prețul special de 39 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din țară.

Dacă vrei să-ți faci un abonament la ziarul la „Adevărul Moldova" împreună cu Colecția de carte preferată, o poți face atât prin distribuitorii noștri, cât și direct, la redacția ziarului nostru. Te așteptăm!

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite