Află cine este tânărul care șapte zile din săptămână ține foarfecele-n mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hair-stylingul este cea mai mare pasiune a lui Andrei
Hair-stylingul este cea mai mare pasiune a lui Andrei

La doar 26 de ani, stilistul Andrei Cocieru se poate lăuda cu zeci de diplome și sute de clienți fideli. Din adolescenţă visa la propriul său salon de frumuseţe. Acum, după ce dorinţa i s-a materializat, tânărul râvneşte la o şcoală de machiaj şi hair-styling.

Se spune că bărbaţii sunt cei mai buni bucătari, grădinari şi stilişti. La fel crede şi Andrei, un frizer de succes din Chişinău. Povestea lui începe din copilărie, când tata îl lua de mânuţă şi-l ducea la un prieten de-al său ca să-i reteze şuviţele blonde. „El a fost cel care m-a «descoperit». Cred că a observat cum îmi fugeau ochii după mişcările mânii lui", mărturiseşte Andrei.

image

La 15 ani tundea toată clasa, vecinii, chiar şi pe profesoare. Până atunci a încercat de toate: pictură, croitorie, pian, dansuri, cor, arte marţiale. Nimic însă nu l-a impresionat atât de mult ca aranjarea părului. A intrat la Academia de Arte, iar peste un an învăţa şi preda la facultate în acelaşi timp. „Părinţii îşi doreau să mă vadă un avocat renumit. Eu, însă, întorceam capul pe stradă după fiecare freză, eram mereu la curent cu noutăţile legate de hair-styling, răsfoiam toate revistele de modă", povesteşte stilistul. „Am început de la cel mai lung păr, cu cele mai simple unelte, ca să-mi fie mai greu", adaugă el.

2

Spre deosebire de mulţi frizeri de la noi, Andrei a avut norocul să înveţe de la profesionişti din afară. Acum câţiva ani a urmat şcoala lui Serghei Zverev din Sankt Petersburg, iar recent a luat cursuri de la Patrick Cameron, un renumit stilist londonez care tunde starurile de la Hollywood. „De la ei am învăţat ce înseamnă o freză făcută calitativ, un foarfece profesional sau un şampon bun. Studiile sunt foarte importante, pentru că moda este într-o continuă mişcare", explică meşterul.

3

Faceți cunoștință cu pielarul din Chișinău care dă viaţă genţilor și pantofilor

„NU TOT CE E LA MODĂ E ŞI FRUMOS
Timp de cinci ani şi-a făcut meseria într-o mică frizerie improvizată în incinta Academiei de Arte. A adunat bănuţ cu bănuţ ca să-şi vadă visul împlinit - un salon de frumuseţe de ultimă generaţie. Acum este patronul unei astfel de locaţii, decorate în stil regal, în care fiecare femeie se simte prinţesă. „De obicei, clienţii se lasă uşor pe mâna mea. Îmi plac frizurile personalizate, pentru că nu tot ce e la modă e frumos. De fapt, e frumos ce stă bine. Mă simt împlinit atunci când cei care-mi păşesc pragul se întorc", spune specialistul, care visează să deschidă la Chişinău o şcoală de stilişti şi să realizeze o emisiune de frumuseţe.

L-am rugat să ne spună ce trebuie să ştie orice femeie despre podoaba sa capilară. „Părul trebuie să fie sănătos, indiferent de lungime. Ceea ce înseamnă că nu trebuie să ignoraţi ritualul şampon-balsam-mască. Produsele de îngrijire se aleg în funcţie de scalp, nu de păr. La fel, evitaţi şampoanele care fac multă spumă şi folosiţi un spray protector de fiecare dată când utilizaţi foehnul sau placa", sfătuieşte expertul.

5

Profil

Nume, prenume: Andrei Cocieru
Vârstă: 26 de ani
Studii: Academia de Arte, Muzică şi Teatru din Chişinău, specialitatea Design
Profesie: hair şi make-up stylist.
În timpul liber, Andrei adoră să facă fotografii. Recent şi-a luat un aparat foto profesional de care nu se desparte. La fel, tânărului îi place să joace biliard şi bowling sau să meargă în drumeţii cu prietenii.

TABLOURI AROMATE Vezi cum desenează fata care vede lumea în culori şi parfum de cafea

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite