Afacerea anului: un canadian produce vin din roșii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producătorul de vin din tomate
Producătorul de vin din tomate

Fost măcelar, emigrat din Belgia în Canada, Pascal Miche este singurul om din lume care știe cum se produce vinul din roșii.

Acesta a renunțat la meseria de măcelar pentru a continua tradiția de familie. Secretul fabricării ascestei băuturi inedite l-a moștenit de la srăbunicul său, cu patru generații în urmă, transmite infoniac.ru.

Pentru a obține rezultatul dorit, Miche a testat aproximativ 16 soiuri de tomate, dintre care a ales doar șase. Astăzi, „via" lui numără deja 6.200 de plante.

„Am vrut să desăvârșesc ceea ce a început străbunicul", a declarat Miche pentru AFP. De asemenea, el a mărturisit că problema cea mai mare a fost atunci când a trebuit să demonstreze autorităților locale că roșiile sunt fructe, și nu legume.

Prin metoda sa, producătorul a obținut atât vin sec, cât și demisec, de tipul vinului francez Pineau de Charentes. Denumirea n-a fost greu de găsit, Pascal și-a botezat vinul „Omerto", în cinstea străbunicului său, Omer.

Deocamdată, vinul strămoșesc se vinde doar în Canada, iar o sticlă de 375 ml costă în jur de 20 de euro. Dacă testele vor avea succes, Miche își propune să-și exporte produsul în SUA, Franța, Germania, Luxemburg și Olanda.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite