A lansat 150 de piese într-o seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o absenţă de mai bine de 10 ani, Alexandru Lozanciuc a revenit spectaculos pe scenă. La ultimul concert, a scos de la sertar 150 de melodii noi. Plin de umor şi de bună-dispoziţie, interpretul ne-a mărturisit că luna trecută a fost pentru el una deosebit de importantă.

Artistul şi-a sărbătorit cea de-a 60-a aniversare, dar şi 35 de ani de carieră muzicală şi căsnicie. „Am avut o lună bogată în evenimente şi o triplă sărbătoare. Nu m-am aşteptat să văd atât de multă lume la concert", povesteşte interpretul, care nu a mai urcat pe scena Palatului Naţional din 1998.
În toţi aceşti ani, artistul însă nu a stat în zadar, ci a scris piese pentru alţi colegi de breaslă. „Am făcut muzică pentru băieţii de la „Probahus", Aurica şi Valeriu Cordineanu, Ricu Vodă, Ştefănel Roşcovan şi pentru îndrăgita interpretă Anastasia Lazariuc, care a fost invitata mea specială la spectacol", spune Lozanciuc.


ARE ZECE PIESE
CU NUME DE FEMEI

Cel care a dedicat de-a lungul anilor cântece femeilor nu s-a sfiit să glumească pe seama acestui subiect, dezvăluindu-ne un secret. „Am zece cântece cu nume de femei- Diana, Maria, Elena, Angela, Natali. Am scris câte un cântec pentru fiecare femei care mi-a plăcut. Mai puţin soţiei mele, Zina. Pentru ea am scris o piesă specială, «Eu pân-la lacrimi te iubesc», pe care i-am cântat-o la concert", mărturiseşte interpretul, care a lansat şi o carte cu versurile pieselor.
Fanii care s-au obişnuit să-l audă cântând „Lăcrimioara-n primăvară" vor putea acum să cunoască un alt Alexandru Lozanciuc, care „a devenit mai serios". „Au trecut anii, înainte de toate. Am îmbătrânit, m-am făcut mai serios, la fel ca şi piesele mele", spune artistul, referindu-se la ultimele sale creaţii, precum „Mi-e dor de casa părintească", „Adio, Italia" sau „Sărut mâna, mamă. Sărut mâna, tată". ;

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite