Zi nefastă pentru cluburile Diviziei Naționale. Cinci formații prezente în Antalya au pierdut în amicale.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premieră istorică în fotbalul moldovenesc. Șase echipe se află simultan în cantonamente de pregătire în Turcia, iar cinci dintre ele au pierdut în meciurile susținute azi.

Miercuri, 2 februarie rămâne o dată cu amprente negre în istoria fotbalului din Republica Moldova. Dacia Chișinău, Milsami Orhei, Olimpia Bălți, Zimbru Chișinău și Rapid Ghidighici au jucat meciuri internaționale de verificare și au pierdut la unison fără a înscrie vreun gol. Decalajul general de scor este dramatic - 0-14.

Aflată la final de cantonament, vicecampioana de toamnă, Milsami Orhei s-a confruntat cu formația kazahă, Aktobe. Discipolii lui Ștefan Stoica au fost extreme de obosiți în ultima zi a pregătirilor și au încasat tocmai trei goluri în minutele 27, 69 și 89.

Două echipe mult mai experimentate din eșalonul superior al fotbalului moldovenesc au jucat și mai prost.

Lidera actuală a Diviziei Naționale, Dacia Chișinău, care a jucat foarte bine în disputele cu echipe de top din Rusia, s-a văzut "destrămată" de Dinamo București. După 30 minute de joc echilibrat, "lupii galbeni" au înscris un gol în... propria poartă, autor fiind Dumitru Popovici. După acest epizod fatal, Dacia a avut ocazii imense de a egala însă de fiecare dată poarta dinamoviștilor rămânea intactă. În ultimele zece minute de joc "lupii galbeni" au capitulat în fața "câinilor roșii". Păun, Țucudean și Rafael Stănescu (toți juniori din lotul bucureștean) au înscris câte un gol și au parafat cea mai usturătoare înfrângere din Antalya a discipolilor lui Igor Dobrovolski - 0-4.

Un rezultat similar a obținut și Olimpia Bălți. Aflată la a treia înfrângere în Turcia și fără nici un gol înscris, moldovenii au fost învinși de către debutanta ligii superioare poloneze, Gornik Zarbze.

Deplasată în premieră absolută la un cantonament peste hotare, echipa Rapid Ghidighici a avut un debut cu ghinion în meciurile de verificare. În partida jucată cu Șahtior Soligorsk, "feroviarii" au pierdut cu 0-2. Reprezentanta Belarusi la Cupa Comunității a înscris ambele goluri în prima repriză.

Zimbru Chișinău de asemenea și-a finalizat cantonamentul din Turcia cu o înfrângere. Ea s-a confruntat cu reprezentanta fotbalului polonez, Jagellonia, iar unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 33 de către Pawlowski. Interesant este faptul că pe final de meci, Zimbru a obținut un penalty însă Oleg Andronic a ratat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite